Connect with us

World Darts Championship

Webster maakt hattrick tegen Whitlock compleet

Darren Webster heeft voor de derde keer weten te winnen van Simon Whitlock op het PDC World Darts Championship. Het werd eerder al 3-1 en 4-0 in sets, dit keer walste de kleine Engelsman weer over de Australiër heen. Twee breaks in drie sets tijd waren al goed voor 3-0. Whitlock kwam nog een set terug en kreeg de kans op een nieuwe break. Die liet hij liggen door een groot vlak te missen en Webster maakte het af.

Eén break maakt groot verschil

Webster en Whitlock hadden allebei even nodig om het kerstreces uit hun arm te krijgen. De eerste set ging in een gestaag tempo richting de finishstreep en zonder breaks. Webster mocht de vijfde leg beginnen en was na vijf beurten niet uit. Whitlock stond toen echter nog altijd 160 en zo was de set dan ook gedaan. De eerste twee legs van het tweede bedrijf gingen ook op volgorde, waarop Webster het eerste tikje uitdeelde. Met een 64-finish was de break een feit, alleen Whitlock kon gelijk terugslaan. de Australiër miste alleen twee pijlen vanaf 60 en zo was het via tops toch 0-2 in sets.

Dure misser op single-16

Demolition Man opende de derde set alweer sterk met een 62-finish, om vanaf 126 dubbel-6 te missen voor de nieuwe break. Whitlock redde zich met een knappe 106-finish. In de vierde leg lukte dat niet vanaf 74 en was het al 0-3 in sets voor de Engelsman. Met de ruime achterstand leek Whitlock vrijer te gaan spelen. Hij pakte zijn eigen leg met een 90-finish, brak eindelijk een leg van Webster en pakte de set met een 12-darter via een 180’er en een 111-finish. Het verschil werd kleiner en Whitlock leek aan te mogen leggen voor een nieuwe break. Vanaf 104 vond hij triple-16, maar miste daarna de single-16. Zo kwam Webster terug voor dubbel-10 (1-2). The Wizard was geknakt en kreeg bijna nog een 170-finish om zijn oren, in de herkansing was het wel raak.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship