Connect with us

Grand Slam of Darts

Weerstand groeit snel: “BDO’ers horen hier niet thuis”

Vincent van der Voort World Grand Prix 2019

De opzet van de Grand Slam of Darts ligt dit jaar meer onder vuur dan ooit. Veel PDC-spelers spreken zich openlijk uit over met name de aanwezigheid van BDO-spelers op een rankingtoernooi. Vooral de toevoeging van Glen Durrant is duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten.

Begonnen als non-ranking event

De Grand Slam of Darts begon als een strijd tussen de BDO en de PDC, waarbij het prijzengeld niet meetelde voor de diverse ranglijsten. Sinds een aantal jaar is dit veranderd. Ondanks dat er BDO-spelers meedoen, telt het verdiende prijzengeld voor de PDC’ers wel mee voor hun Order of Merit. Dit zorgt voor groeiende irritatie, zeker nu de acht BDO-plekken steeds nadrukkelijker worden ingevuld vanuit het entertainment-oogpunt en niet vanuit het sportieve. Zo zijn de twee beste dames van de wereld uitgenodigd en als klapper op de vuurpijl Glen Durrant. Duzza speelt al sinds januari bij de PDC en wist zich niet te plaatsen via de PDC-toernooien voor de Grand Slam. Opmerkelijk genoeg kreeg hij vervolgens een uitnodiging om een BDO-plek in te nemen als regerend Lakeside-kampioen.

Rankingtoernooi hoort voor PDC’ers

Met name Michael Smith en Adrian Lewis spraken zich al nadrukkelijk uit, waarop Durrant weer verbolgen was dat hij meer ‘respect’ verdiende. Bij RTL7Darts sloten Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp zich echter aan bij de kritiek. Van der Voort: “Voor de BDO’ers is het lastig, je merkt ook dat ze zich nog niet helemaal welkom voelen.” Hij verwijst naar het interview van Lewis, waarin hij duidelijk liet merken dat hij vindt dat de BDO’ers niet op de Grand Slam horen. “Je merkt dat er duidelijk strijd is. Qua entertainment is het mooi dat de BDO mee doet, maar wij als spelers zien dat anders. Zij horen hier niet thuis en horen niet mee te doen. Dit is een rankingtoernooi, dit hoort voor PDC-spelers te zijn. Precies zoals Lewis zei. Hij staat hier voor zijn ranking en zijn carrière, terwijl de BDO-spelers nergens voor spelen en vrijuit kunnen gaan.” Meulenkamp vult hem aan: “BDO tegen PDC zou op een demonstratietoernooi moeten zijn, zoals de World Series Finals. Dan hebben we er op de ranking geen last van.”

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts