Connect with us

World Darts Championship

Wereldkampioen Cross gevloerd door Humphries

Luke Humphries PDC WK Darts 2019

Luke Humphries heeft wereldkampioen Rob Cross uitgeschakeld op het PDC World Darts Championship 2019. Cross kwam overtuigend 2-0 voor, maar zakte daarna heel ver weg. Humphries ging juist steeds sterker spelen en nam de 2-3-voorsprong. Cross kwam in de zesde set nog een break voor, om daarna toch weer heel ver weg te zakken. Zo staat Humphries in de kwartfinale tegenover Michael Smith.

Finishes en dubbel-1

Cross begon net zo indrukwekkend als hij de afgelopen duels speelde. Met finishes van 106 en 107 was het 2-0, om vanaf 118 weg te zetten naar 16. Dubbel-8 vloog er gelijk in voor de eerste set. Cross kreeg 111 niet weggepoetst in de eerste leg van de tweede set, waardoor Humphries eindelijk een leg op het bord kon brengen. Cross counterde wel gelijk weer met een 116-finish, waarop het op de vijfde leg aankwam. Daarin liet de titelverdediger voor het eerst echte zwakte zien. Hij miste vier pijlen voor de set en daardoor kon Cool Hand Luke toch gelijkmaken. De opdracht bleek te groot voor de jongeling en zo ontsnapte Cross op dubbel-1.

Voltage is van de leg

Waar je zou verwachten dat Cross doordrukt, werd de partij volledig omgedraaid. Het vertrouwen van de wereldkampioen bleek brozer dan gedacht en de moeizame jacht naar de dubbel werkte door. Humphries nam de regie in de derde set namelijk over met een 70-finish, een 14-darter en een 115-finish. Cool Hand Luke won nog eens twee legs op rij met onder meer een 114-finish, om één pijl te missen voor de 64-finish. Cross kreeg de kans om terug te komen in de set, om zelf één dart te missen voor de 74-finish. Nu maakte Humphries het wel af vanaf 64 voor 2-2.

Cool Hand Luke

Beide darters deelden een leg in vijf beurten, waarna Cross als eerste een fout maakte. Hij was niet klaar in zes beurten, om in de vierde leg dubbel-18 te missen voor de rebreak. Zo kon Humphries met twee 16-darters op rij de vijfde set op zijn naam schrijven. De jongeling had gelijk door kunnen drukken na een 180’er, om drie pijlen op tops onbenut te laten. Cross brak en gooide zijn vijfde 180’er. Het werd 2-0, voor Humphries terugsloeg met een 11-darter. Cross zakte helemaal weg (2-2) en Humphries gooide een fantastische slotleg. Dubbel-7 vloog er niet in voor de 84-finish, om het daarna wel af te maken.

Delen:

Meer over World Darts Championship