Connect with us

Pro Tour

Wereldreis pakt goed uit voor Chisnall met PC-titel

Dave Chisnall heeft achteraf bekeken de juiste keuze gemaakt door heen en weer te vliegen voor het Players Championship-weekend in Barnsley. Chizzy schreef zaterdag het tiende toernooi van dit seizoen op zijn naam, door in de finale af te rekenen met grote verrassing Steve Beaton. Chisnall was de enige van de acht spelers van de World Series of Darts die heen en weer is gevlogen.

Toppers verbleven in Azië

De acht huidige toppers van de PDC speelden de afgelopen twee weken in Nieuw-Zeeland en China voor de World Series of Darts. Komende week is het volgende toernooi in Japan, waardoor veel spelers in Azië bleven. Zo ging Michael van Gerwen een week op vakantie naar Thailand. Chisnall besloot het anders aan te pakken. Hij stapte in het vliegtuig richting Engeland en verscheen vandaag in Barnsley aan de start. Het pakte uitmuntend voor hem uit. Jamie Robinson (6-2), Jonathan Worsley (6-3), John Henderson (6-5), Lee Evans (6-0), Kyle Anderson (6-3) en Andrew Gilding (6-1) werden verslagen op weg naar de finale. Daarin trof hij Beaton. De ervaren Engelsman had weer één van zijn sterke dagen, zoals hij eigenlijk ieder jaar wel een keer heeft. Ronny Huybrechts (6-4), Shaun Griffiths (6-4), Christian Kist (6-0), Cristo Reyes (6-4), Benito van de Pas (6-4) en Kim Huybrechts (6-4) moesten eraan geloven. In de finale ging The Bronze Adonis echter zelf onderuit tegen Chisnall met 6-2.

Tickets voor World Matchplay

Dit weekend kunnen de laatste ponden worden verdiend voor de ProTour Order of Merit richting plaatsing voor de World Matchplay. Zo deed Beaton dus uitstekende zaken, wat ook het geval was voor Gilding en Kyle Anderson. De Engelsman pakte 3.000 pond mee en staat nu één plaats buiten plaatsing. Anderson haalde de kwartfinale en lijk verzekerd van plaatsing voor het televisietoernooi van later deze maand in Blackpool. Van de Pas was de beste Nederlander met een kwartfinaleplaats, Jermaine Wattimena haalde de laatste zestien. Ron Meulenkamp, Jan Dekker, Vincent Kamphuis, Christian Kist en Jelle Klaasen haalden allemaal de derde ronde.

Players Championship #10: Uitslagen 

Delen:

Meer over Pro Tour