Connect with us

World Grand Prix

West verliest al snel zijn hoofd en Suljovic profiteert

Mensur Suljovic WGP17 Darts PDC

Mensur Suljovic heeft dankzij een 3-0-overwinning op Steve West de kwartfinale van de World Grand Prix bereikt. De Oostenrijker had het een stuk lastiger met West dan de uitslag doet vermoeden, maar dat het toch zo’n ruime zege werd kwam vooral doordat West het nog een stuk moeilijker met zichzelf had.

Al snel erg negatief

In de eerste leg had West gelijk een tik kunnen uitdelen, maar dat liet hij na. Zodoende kwam het aan op een vijfde en beslissende leg, waarin Suljovic toe wist te slaan met een 108-finish. Dat was voor West al voldoende aanleiding om erg negatief over het podium te stampen. In de tweede set werd hij gelijk gebroken, maar sloeg ook direct terug. Daardoor was er eigenlijk nog niets aan de hand, want zijn eigen set liep opnieuw naar een vijfde leg. Daarin was het opnieuw Suljovic die het meest koel bleef.

Derde keer een vijfde leg

De derde set opende West met zijn derde 180’er en dubbel-3, maar door een 140-finish was het gelijk weer in evenwicht. Suljovic kwam via dubbel-8 op matchpoint en miste zijn eerste matchdart op bulls-eye. De vijfde leg was van de Oostenrijker echter de beste van de partij. Hij stond na negen pijlen al op 42 en maakte het af via dubbel-8 voor de zege.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix