Connect with us

World Matchplay

West zorgt ook in Blackpool direct voor daverende verrassing

Steve West heeft direct voor een verrassing gezorgd op de World Matchplay Darts 2017. De Engelsman versloeg Michael Smith met 10-5, nadat hij vorig jaar op de World Grand Prix ook al wist te winnen van Phil Taylor. Vanaf 1-3 denderde West met zeven legs op rij weg en had de partij binnen. In de tweede ronde wacht James Wade of Darren Webster

Bulls-eye finish draait partij om

Smith en West vlogen uit de startblokken om direct gemiddeldes te overleggen van ruim boven de 100 per beurt. West pakte de openingsleg, maar daarna was Smith foutloos op de dubbels. Finishes van 68, 76 en 80 brachten hem een 3-1-voorsprong, om de vijfde leg ook nog eens te openen met een 180’er. Hij leek gevlogen, maar West hield knap zijn leg met een bulls-eye 121-finish. De gemiddeldes lagen inmiddels op 105,4 om 108.6. Het bleek een cruciale finish, want het draaide de partij pardoes om.

West dendert weg

Scorend was West veel sterker en maakte nu geen fouten meer op de dubbels. Hij maakte gelijk, pakte zijn eigen leg en brak met een 104-finish (3-5). De negende leg opende de Engelsman ook nog maar eens met een 180’er om zijn gemiddelde van 108 vast te houden, Smith was ondertussen afgezakt tot 95 per beurt. West pakte zijn leg met een 93-finish en zette Smith opnieuw onder druk met een maximale score. Ditmaal miste Smith twee pijlen op dubbel-10 en was de slag definitief gemaakt. Het werd 3-8 voor Bully Boy eindelijk weer een leg bij kon schrijven. Vanaf 4-9 gooide Smith nog wel twee legs op rij een 180’er, om opnieuw twee pijlen op de dubbels te missen. Zo kon West de klus klaren.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay