Connect with us

Negendarters

White als zesde naar finaledag, negendarter Huybrechts

Ian White heeft de zesde dag van de Championship League Darts winnend weten af te sluiten. The Diamond was in de finale met 6-4 te sterk voor Peter Wright. Voor Wright de tweede dag op rij dat hij met deze cijfers in de eindstrijd onderuit ging, een dag eerder tegen Michael van Gerwen. Hoogtepunt van de dag werd geleverd door Kim Huybrechts, de Belg gooide een negendarter.

Uitermate spannende groepsfase

Vier zeges zijn normaal gesproken voldoende om in de groepsfase de play-offs te bereiken. Ditmaal was dat anders. Gary Anderson won vier partijen, toch kon hij met een legsaldo van -1 zijn koffers pakken. De gehele dag waren de verschillen klein en de 6-5-uitslagen kwamen dan ook veelvuldig voorbij. Kim Huybrechts nam aan het begin van de dag de leiding en zette dat kracht bij tegen Paul Nicholson. The Asset werd verslagen door een negendarter van de Belg. In de laatste partijen ging Huybrechts minder spelen, waardoor Nicholson toch de eerste plaats afpakte met tien punten. Huybrechts, Peter Wright, Ian White en Anderson eindigden allemaal op acht punten, voor de Schot viel het doek. Hij mag volgende week net zoals Jamie Caven terugkomen. Voor Mervyn King en Colin Lloyd hield het na vandaag op.

Onverwachte finale

Waaro Nicholson en Huybrechts als favorieten naar de halve finale gingen, waren het Wright en White – nummer drie en vier van de groepsfase – die de finale haalden. The Asset verloor van White met 6-4, Huybrechts kreeg zelfs klopt met 6-3 van Snakebite. Voor Wright de tweede finale in even zo veel dagen, winnen zat er niet in. Ian White ging er met de buit vandoor, hij mag volgende week donderdag – 24 augustus – de finaledag afwerken tegen Phil Taylor, Wes Newton, Andy Hamilton, Terry Jenkins en Michael van Gerwen. Komende dinsdag en woensdag worden de zevende en achtste groep afgewerkt, daaruit komen de twee laatste finalisten.

Delen:

Meer over Negendarters