Connect with us

Pro Tour

White doorbreekt hegemonie Van Gerwen en Anderson

Ian White heeft het zesde Players Championship weten te winnen. Daarmee doorbreekt The Diamond de hegemonie van Michael van Gerwen en Gary Anderson, zij deelden namelijk de eerste vijf titels. In de finale won White met 6-5 van Dave Chisnall.

Ultieme laatste leg

White won van Luke Woodhouse, Maik Langendorf, Keegan Brown, James Wade, John Henderson en Mervyn King. In de finale trof hij Chisnall, die op zijn beurt had afgerekend met Arron Monk, Peter Jacques, Cristo Reyes, Ricky Evans, Stephen Bunting en James Wilson. De finale ging volledig in evenwicht tot de laatste leg. Daarin kwam het zwakke punt van Chizzy weer naar boven. Hij gooide op het moment dat het echt moest drie beurten zonder triple. White liep weg en maakte het af voor een 14-darter.

Favorieten vroeg eruit

Michael van Gerwen slaagde er ditmaal niet in om de titel te pakken. In de derde ronde werd hij gevloerd door Jermaine Wattimena. The Machine Gun ging er zelf een ronde later af tegen Bunting. Gary Anderson trof een ontketende Ricky Evans in de tweede ronde, Peter Wright ging eraf tegen Jan Dekker en ook Rob Cross kon het niet afmaken. Hij stond in de kwartfinale en was vanaf dat punt de grote favoriet, hij verloor alleen van James Wilson. Wattimena en Jelle Klaasen haalden allebei de vierde ronde en waren daarmee de beste Nederlanders.

Delen:

Meer over Pro Tour