Connect with us

European Tour

White doorbreekt hegemonie Van Gerwen op Dutch Darts Masters

Michael van Gerwen European Tour Maastricht 2018

Ian White is de nieuwe Dutch Darts Masters. De afgelopen jaren was Michael van Gerwen altijd de winnaar op het toernooi, dat ditmaal in Zwolle werd gehouden. Ook nu leek het die kant uit te gaan, maar in de allesbeslissende leg van de finale wist White zijn zenuwen in bedwang te houden. Eveneens rekende hij af met het dubieuze gedrag van het publiek en won met 8-7. Het is zijn tweede EuroTour-titel op rij.

Derde finale in vier toernooien tijd

Het is bijna bizar dat Van Gerwen en White weer tegenover elkaar staan in de finale. Voor White is het zelfs zijn vierde finale op rij. De eerste twee verloor hij van Van Gerwen. Daarna ging de Nederlander kopje onder tegen Peter Wright, die in de finale van White verloor. Ditmaal wist The Diamond zich op de finaledag eerst voorbij de Nederlanders Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort te gooien. In de halve finale werd Wright geklopt (7-3) voor de vierde finale op rij. Van der Voort deed met het bereiken van de kwartfinale erg goede zaken, hij staat nu namelijk virtueel op een plaats voor de World Matchplay.

MvG vs RvB

De middag in Zwolle werd gekleurd door de partij tussen Van Gerwen en Raymond van Barneveld. Het liep naar een elfde leg waarin Barney aftrapte met een 180’er en Mighty Mike niet verder kwam dan 58. Dat kon Van Barneveld niet afronden, want hij vervolgde met scores van 60, 68, 59 en 58. Zo kon Van Gerwen toch winnen met een 80-finish. De kwartfinale tegen Dave Chisnall was vrij eenvoudig, doordat Chizzy weer klassiek begon te choken op de dubbels. De halve finale was een ander verhaal tegen Gerwyn Price. De twee gingen hand in hand naar 5-5. Price stond klaar op 40 om te breken, maar kreeg een 143-finish om zijn oren. Met een 15-darter werd het wel 6-6, maar in de slotleg was het Van Gerwen die zijn leg in vijf beurten uitpoetste.

Achterstand niet omgebogen

In de finale miste Van Gerwen zeven pijlen op een dubbel en kon White daardoor op 0-2 komen. Het bord werd daarop gewisseld, gevolgd door een 180’er van The Diamond voor 0-3. De Engelsman kreeg één dart vanaf 62 voor een vierde leg op rij (1-3), om wel de vijfde leg uit te gooien op dubbel-8. Vanaf dat moment ging de motor aan bij Van Gerwen. Hij hiels zijn eigen leg met een 15-darter, om te breken met een 170-finish. Dubbel-16 voor een 13-darter was vervolgens goed voor de gelijkmaker. Toch liep White weer naar 4-6, om twee pijlen vanaf 85 te missen voor drie legs voorsprong. Van Gerwen brak met een 68-finish en gooide een 13-darter voor 6-6. De Nederlander miste bulls-eye voor een nieuwe 170-finish en White vond met zijn derde dart dubbel-2 voor 6-7. Dubbel-1 bracht de partij naar een allesbeslissende leg. Daarin nam de Nederlander scorend de overhand, maar hield dat niet vast. White moest hield zich rustig ondanks het gedrag van het publiek in Zwolle, dat een striemend fluitconcert inzette. Met dubbel-10 pakte hij de titel.

Dutch Darts Masters: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour