Connect with us

World Matchplay

White heeft geen kind aan tegenvallende Gurney

Ian White World Matchplay 2016

Ian White heeft opvallend eenvoudig weten te winnen van Daryl Gurney op de World Matchplay. De Noord-Ier kwam met een blakende vorm richting Blackpool, maar eenmaal in de Winter Gardens leek hij bevangen door de spanning. De debutant was 2 uit 15 op de dubbels en de normaal zo soepele triples vielen ook totaal niet. White won dan ook met 10-2.

Al snel in de problemen

De verwachtingen rondom Gurney waren heel hoog gespannen, want de Noord-Ier heeft een uitstekend half jaar achter de rug. Vorige maand haalde The Dude ook nog eens de halve finale van de World Cup of Darts. Zijn start was echter zeer wankel en de spanning leek groot bij zijn de debuut. Vanaf 60 miste hij de single-20 en werd gelijk gebroken. White maakte er soepel 2-0 van, voor beide darters een 180’er gooiden. Doordrukken kon Gurney ook nu niet, maar had het geluk dat White in de vierde leg zelf op de dubbels begon te missen. Daardoor kwam de Noord-Ier eindelijk op de borden en hield ook zijn eigen leg om de schade te beperken (2-3). Met zijn derde 180’er herpakte White zich en gooide er een vierde achteraan voor 5-2. Dat was mede doordat Gurney erin slaagde om vanaf 33 geen enkele pijl op een dubbel te krijgen.

The Diamond vindt zijn oude ritme

Opnieuw leek Gurney in leven te worden gehouden door White dankzij een cadeautje. De Engelsman miste een volle beurt, alleen de Noord-Ier kon nu niet profiteren. Zo was het alweer 6-2 voor The Diamond, ondanks een gemiddelde van 85 per beurt. De negende leg was opnieuw niet al te best en daarin miste Gurney nog maar eens een volle beurt om nog wat van de partij van te maken. Dat gebeurde niet en twee 180’ers verder van White was het al 8-2. In de elfde leg gooide Gurney pas zijn tweede 180’er, maar werd alweer gecounterd door de zegende 180’er van The Diamond en een 100-finish. Zo stond de Engelsman op matchpoint en knalde er zijn achtste maximale score achteraan. Daardoor stond White na negen pijlen al op 41 en besloot met een 14-darter.

World Matchplay 2016: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay