Connect with us

World Matchplay

White kan druk opnieuw niet aan; Gurney verslaat Brown

Daryl Gurney en Stephen Bunting gaan naar de kwartfinale van de World Matchplay. Gurney stond de gehele partij aan de leiding tegen Keegan Brown en wist de zege nipt uit het vuur te slepen (11-9). Bunting werd zoekgespeeld door Ian White, tot White weer liet zien een ultieme choker te zijn. Hij gaf een 9-4-voorsprong weg en miste vijf matchdarts.

The Diamond kan het ook niet in topvorm

De afgelopen maanden was Ian White in absolute topvorm. Hij won twee toernooien op de European Tour en leek een grote stap te hebben gezet. Hij kon winnen op podia met veel mensen in de zaal en zijn naam werd zelfs genoemd voor de Premier League. Daar kan weer een dikke streep doorheen, want op televisietoernooien is het nog altijd een ander verhaal. White had een hele gunstige loting en was Bunting de baas. Hij kwam ruim op voorsprong, maar vanaf 9-4 ging het mis. Zijn handje begon weer te trillen en mede door vijf gemiste matchdarts werd het 10-10. Opeens kon White zonder druk weer een 13-darter gooien, maar die werd gecounterd door een 110-finish en een 84-finish (11-12). Bunting had nu echter ook moeite met de druk en kreeg een rebreak om zijn oren. Daarna ging het alleen opnieuw mis met White. Hij miste twee volle beurten vanaf 16 en gaf Bunting in zijn eigen leg zes beurten de tijd. Zo werd het 12-14.

Superchin houdt het net vast

Daryl Gurney wist gelijk een ruime voorsprong op te bouwen tegen Keegan Brown (4-1), om daarna met een 12-darter en een 106-finish naar 6-3 te lopen. Die marge hield hij vast tot 8-5, waarop Brown toch echt dichterbij kroop. Het werd 8-7, alleen Brown liet het daarop na om zijn eigen leg in zes beurten uit te gooien. Het werd 10-7, waarop een nieuwe inhaalslag volgde. Brown brak met een 14-darter, om in zijn eigen leg te openen met 41. Gurney zette er zijn achtste 180’er tegenover en zo was het alsnog 11-9.

World Matchplay Darts 2019: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

More in World Matchplay