Connect with us

Pro Tour

White pakt dagwinst; Green pakt laatste World Matchplay-ticket

Het elfde Players Championship is gewonnen door Ian White. The Diamond wist in de finale Joe Cullen van zijn eerste toernooizege af te houden. De aandacht was in Barnsley echter vooral gericht op plaatsing voor de World Matchplay. Rowby-John Rodriguez was uiteindelijk het grote slachtoffer. De jonge Oostenrijker is gepasseerd door Robbie Green, waar Cristo Reyes één zege tekort kwam om voor een Spaans debuut te zorgen.

White terug aan winnende hand

White werd zaterdag nog in de eerste ronde uitgeschakeld door Reyes, maar ditmaal was The Diamond niet te stoppen. De 45-jarige Engelsman was in april ook al eens de beste in Barnsley op het vijfde Players Championship. Nu was het andermaal raak. Hij won achtereenvolgens van Steve McNally (6-2), Jeffrey de Zwaan (6-0), Jason Marriott (6-2), Daryl Gurney (6-3), Ronny Huybrechts (6-1) en broer Kim Huybrechts (6-3). Daardoor werd The Hurricane voor de tweede dag op rij in de halve finale uitgeschakeld. In de onderste helft van het speelschema gooide Cullen door de strijd voor de World Matchplay. Ook Rockstar verloor zaterdag in de eerste ronde, om nu uit te halen. Voor hem werd het echter de tweede verloren finale, wat hem eind mei ook al overkwam. Toen was Benito van de Pas met 6-0 te sterk, nu White dus met 6-3.

Green lacht, Rodriguez en Reyes huilen

In de strijd om de laatste plaatsen voor de World Matchplay was het ontzettend spannend. Rowby-John Rodriguez leek zich zaterdag aardig veilig te spelen, maar zijn nederlaag in de eerste ronde tegen Yordi Meeuwisse werd funest. Diverse spelers konden hem inhalen, wat in de kwartfinale uiteindelijk gebeurde. Robbie Green haalde de laatste acht en pakte daarmee de virtuele 32ste en laatste plaats voor het televisietoernooi. Kong was er echter nog niet, want Reyes kon hem ook weer passeren. Daarvoor moest de Spanjaard de finale halen, maar hij verloor in de halve eindstrijd met 6-4 van Cullen. Daardoor gaat Green na twaalf jaar terugkeren in de Winter Gardens, terwijl Josh Payne, Daryl Gurney, Kyle Anderson en Alan Norris debuteren in de in Blackpool.

Van der Voort beste Nederlander

Voor de oranjeklanten was het geen opvallende dag. Vincent van der Voort deed de beste zaken met een plaats in de vierde ronde. Hij won van onder meer Mervyn King, maar werd geklopt door Reyes. Jermaine Wattimena, Mike Zuydwijk, Berry van Peer en Benito van de Pas verloren in de derde ronde.

Uitslagen Players Championship 11

 

Delen:

Meer over Pro Tour