Connect with us

European Tour

White pakt titel na gemiste matchdart Wright; kwartfinale Nederlanders

Driemaal is scheepsrecht, ook voor Ian White. The Diamond stond voor de derde week op rij in de finale van de European Tour. Na twee keer te hebben verloren van Michael van Gerwen, wist hij ditmaal Peter Wright te verslaan. Van Gerwen en Jeffrey de Zwaan werden allebei uitgeschakeld in de kwartfinale.

Kwartfinale eindstation

De Zwaan had zaterdag al gewonnen van Rob Cross en wist zondagmiddag vervolgens Michael Smith met 6-4 aan de kant te zetten. In de kwartfinale was Ian White alleen veel te sterk. Vooral de dubbels lieten de Nederlander in de steek (1 uit 10) en daarop maakte The Diamond het af met een bulls-eye 126-finish voor 6-1. Van Gerwen verloor van de andere finalist. De afgelopen week had hij twee keer gewonnen van Wright, ditmaal speelde de Schot ijzersterk en versloeg Mighty Mike met 6-3.

Matchdart gemist

De afgelopen periode is Wright weer aan de beterende hand. Niet geheel toevallig nu ook zijn vrouw weer mee reist nadat ze een medische ingreep heeft gehad. Snakebite kan het nog niet vertalen naar de Premier League, maar op de European Tour gaat het steeds soepeler. In Sindelfingen won hij met ruim verschil naast van Mighty Mike ook van Jonny Clayton en Jamie Hughes. Met White trof hij een man in absolute topvorm. The Diamond stond voor de derde week op rij in de finale en wist continu zijn eigen legs te pakken. Op het juiste moment dacht Wright toe te slaan. Met een 104-finish sloeg hij toe en zag White vervolgens de kans laten liggen om terug te breken. Vanaf 81 miste de Engelsman de single-12, alleen Wright miste op zijn beurt een matchdart op tops. White vond alsnog dubbel-10 en liep in de slotleg eenvoudig weg voor de titel.

European Tour 6 Sindelfingen: Uitslagen, programma en statistieken

Delen:

Meer over European Tour