Connect with us

Pro Tour

White pakt titel; negendarter Lewis; Nederlanders moeten rekenen

Ian White World Matchplay 2016

Ian White heeft het zestiende Players Championship van het jaar gewonnen. The Diamond was in de finale te sterk voor Darren Webster. Onderweg gooide Adrian Lewis een negendarter en was het vooral rekenen geblazen richting de World Matchplay. Daarbij deed Jelle Klaasen slechte zaken, maar heeft net zoals Vincent van der Voort en Danny Noppert nog wel kans.

Negendarter niet voldoende

Net zoals dinsdag was het een dag vol verrassingen. De grote namen sneuvelden telkens al in een vroeg stadium. De enige uitzondering daarop was Adrian Lewis. Jackpot gooide zelfs een negendarter tegen Daryl Gurney en liet in de halve finale een gemiddelde van 104 noteren. Toch was het niet voldoende voor de winst, want met een 11-darter pakte Webster de 6-5-zege. Op weg naar de finale won Webster ook van Tony Newell, Gary Eastwood, Richie Burnett, Michael Barnard en Danny Noppert.

Ervaring maakt het toch af

In de bovenste helft van het speelschema maakten uiteindelijk de ervaren mannen de dienst uit, al werden ze wel uitgedaagd door de piepjonge Bradley Brooks. Hij won van Peter Wright en kwam in de kwartfinale. Daar wist White met 6-4 te winnen, om vervolgens ook Steve Beaton met 6-3 te verslaan. Eerder op de dag werden Martin Schindler, Ted Evetts, Steve Lennon en Keegan Brown al verslagen. De finale werd geopend door een 77-finish van Webster, daarna nam White het initiatief. Zeven perfecte pijlen bracht het eerste gaatje, gevolgd door een 11-darter voor de dubbele break: 4-1. Die marge hield hij vast en maakte het af met een 70-finish.

Puzzelen voor Matchplay

De dag was verder vooral zenuwachtig door de strijd om de laatste plaatsen op de World Matchplay. Jelle Klaasen is zijn voorlopig laatste plaats kwijtgeraakt aan Richard North en zal dit weekend een goed resultaat moeten behalen op de European Tour in Hamburg. Hij wordt daarbij in zijn nek gehijgd door Vincent van der Voort en Danny Noppert. Die moeten zich allemaal nog zien te plaatsen voor het toernooi, waar Chris Dobey – die op een iets grotere achterstand staat – dat al heeft gedaan. Daarnaast is de rol van Kim Huybrechts ook van belang. Weet de Belg een ronde door te komen, dan stoot hij Alan Norris uit de top-16. Het gevolg is dat de huidige plaats die Klaasen momenteel bezet dan ook goed is voor de World Matchplay. Het wordt dit weekend dus bibberen.

Kwartfinale Noppert

De beste Nederlander in Wigan was Danny Noppert. Hij haalde de kwartfinale, waardoor zijn strijd voor de Matchplay nog open is. Jermaine Wattimena is al geplaatst en schreef een vierde ronde bij. Die doorgang bereikte ook Yordi Meeuwisse. Vincent van der Voort verloor in de derde ronde van Meeuwisse, door vanaf 40 een volle beurt te missen.

Delen:

Meer over Pro Tour