Connect with us

European Tour

White pakt titel op zeer verrassende Euro Tour in Maastricht

Ian White heeft de European Tour in Maastricht op zijn naam geschreven. Het hele weekend stond bol van de verrassingen, met uiteindelijk Ricky Evans tegen The Diamond in de finale. Daarin liet de meest ervaren speler zich niet meer verrassen.

Volledig opgegooid speelschema

Door de verrassende uitschakeling van Michael van Gerwen op zaterdagavond was de bovenste helft van het speelschema helemaal opengegooid. Er zaten zelfs nog maar twee geplaatste spelers in en die troffen elkaar ook nog in de derde ronde. Joe Cullen klopte Daryl Gurney, maar miste drie matchdarts in zijn kwartfinale tegen Ricky Evans. Rapid Ricky had op zijn beurt de bedwinger van MvG – William O’Connor – geklopt en versloeg vervolgens in de halve finale een andere verrassing: Ritchie Edhouse.

Grote namen schakelen elkaar uit

Onderin het speelschema zaten nog wel de grote namen en die maakten uiteindelijk ook de dienst uit. Peter Wright klopte Dave Chisnall en Simon Whitlock, terwijl Ian White afrekende met Mervyn King en Adrian Lewis. In de halve eindstrijd was het White die met een 12-darter brak naar 3-5 en er nog een 11-darter achteraan vuurde voor de 4-7-zege. Dat bracht hem voor het eerst in zes jaar weer in een finale van de European Tour.

The Diamond laat zich niet verrassen

In de finale ging pakte Evans de eerste break, maar er kwam gelijk een 11-darter van White achteraan. Het werd 3-3, waarop The Diamond het verschil wist te maken. Met een 96-finish hield hij zijn eigen leg en brak met een 14-darter. Er volgden twee breaks op rij, gevolgd door een cruciale elfde leg. Daarin misten beide darters volop pijlen op de dubbels en stond White drie volle beurten op dubbel-1 te mikken. Met een 27-darter pakte White zijn eigen leg en maakte het af met een 180’er en een 63-finish.

European Tour Maastricht: Uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over European Tour