Connect with us

Pro Tour

White rondt dag vol verrassingen af met zege

Ian White heeft het voorlaatste Players Championship gewonnen. In Coventry vallen dit weekend alle beslissingen richting de Players Championship Finals en het PDC World Darts Championship. De dag stond dan ook bol van de spanning én verrassingen. Uiteindelijk wist White zijn magere jaar kleur te geven met de toernooizege. Hij won in de finale van Dave Chisnall.

White terug op niveau

White bestormde aan het begin van het kalenderjaar nog de top-10, want ook op televisie begon The Diamond steeds beter te presteren. Dit weekend ging hij echter in als de nummer zeventien, met name doordat zijn prestaties op de ProTour achterwege bleven. Met name sinds de zomer is het mager voor de darter uit Stoke-on-Trent met slechts één halve en één kwartfinale. In Coventry viel alles wel op zijn plaats. Hij won achter elkaar van Keegan Brown (6-1), Darren Johnson (6-3), Jamie Caven (6-5), Robert Thornton (6-3), Peter Hudson (6-4) en Gerwyn Price (6-3). In de finale moest Chisnall eraan geloven met 6-2.

Dag vol verrassingen

De grootste verrassing in Coventry was Gerwyn Price. De Welshman verdiende in januari een tourkaart en de voormalig profrugby-speler is zeer steeds meer aan het profileren. Met name sinds de zomer lijkt hij gewend te raken aan het niveau, want na twee kwartfinales bereikte hij nu de laatste vier. Daardoor is hij nagenoeg zeker van deelname aan het wereldkampioenschap. John Bowles stond twee jaar geleden in Alexandra Palace, maar heeft daarna de opwaartse lijn niet vast kunnen houden. De eveneens voormalig rugby’er heeft een uitmuntend slotweekend nodig en was hard op weg. In de kwartfinale kwam hij op een 5-3-voorsprong tegen Brendan Dolan, maar kon de laatste leg niet noteren. Daardoor moet Bowles zondag wederom een goed resultaat neerzetten. Datzelfde geldt voor Ross Smith, de Challenge Tour-winnaar van 2013 verloor in de kwartfinale en moet zondag minimaal dezelfde prestatie neerzetten.

Nederlanders strijden op alle fronten

De Nederlanders strijden om diverse tickets. Ryan de Vreede en Ron Meulenkamp staan op de laatste plaatsen op de European Order of Merit die recht geven voor het wereldkampioenschap. Ze zijn echter ook afhankelijk van de resultaten van de andere Europeanen, die zich momenteel nog plaatsen via de ProTour Order of Merit. De Vreede verloor al in de eerste ronde van Terry Jenkins en verzamelde geen ponden. Dat deed Meulenkamp wel door te winnen van Christian Kist (6-5) en Rowby John Rodriguez (6-4). Deze nederlaag betekende voor Kist slecht nieuws. Hij moet ponden verzamelen om de Players Championship Finals nog te bereiken. Op dit moment staat hij 250 pond achter Jamie Lewis en Richie Burnett, zij delen de 32e en plaatste plaats. Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Raymond van Barneveld verzamelden weer wat ponden, waardoor zij zeker lijken van het toernooi van volgende week.

Alle uitslagen op een rijtje Players Championship 19 2014

Delen:

Meer over Pro Tour