Connect with us

Pro Tour

White verrast Van Gerwen in finale Players Championship 5

Michael van Gerwen heeft voor de derde keer dit weekend de finale weten te halen in Bansley, hij verloor alleen wel zijn tweede finale op rij. Ian White was ditmaal zijn tegenstander en The Diamond sloeg toe met maar liefst 6-0. Daarmee sluit de Engelsman een moeizame periode af, waarin hij uit de top-10 van de wereld zakte.

Verrassende finale

Van Gerwen won vrijdag in de finale van Benito van de Pas en gisteren was het in de eindstrijd exact andersom. Koud bijgekomen van zijn eerste toernooizege verloor Van de Pas in de eerste ronde van Ron Meulenkamp. Van Gerwen denderde wel door met ditmaal zeges op Nathan Derry, Paul Nicholson, Kevin Painter, Daryl Gurney, Keegan Brown en Dave Chisnall. In de onderste helft van het speelschema won White van Ronnie Baxter, Steve Hine, Scott Dale, Jermaine Wattimena, Josh Payne en Robbie Green. In de finale haalde White zeer verrassend uit, want het werd maar liefst 6-0.

Jonkies in kwartfinale

Green haalde de halve finale, net zoals vrijdag. Daarmee heeft hij zijn beste weekend bij de PDC achter de rug. Jongelingen Keegan Brown, Josh Payne en de Spanjaard Cristo Reyes haalden allemaal de finale. Meulenkamp en Wattimena schreven 1.500 pond bij door het bereiken van de vierde ronde, Berry van Peer, Mike Zuydwijk en Jeffrey de Zwaan haalden de derde ronde. Voor Jelle Klaasen, Vincent Kamphuis, Christian Kist, Jan Dekker en Jeffrey de Graaf zat het er in Barnsley op na de tweede ronde. Vincent van der Voort had zich voor vandaag afgemeld.

Delen:

Meer over Pro Tour