Connect with us

Grand Slam of Darts

Whitlock gooit The Hammer naar ‘dart-off’

De opdracht leek voor Andy Hamilton erg eenvoudig. Twee legs winnen en hij was zeker van een vervolg in de Grand Slam of Darts. Ondanks een gemiddelde tegen 100 per beurt stond The Hammer na vier legs op een 4-0-achterstand tegen Simon Whitlock. Eén slechtere beurt van The Wizard bracht Hamilton via dubbel-6 alsnog tot legwinst, maar daarmee is hij veroordeeld tot een dart-off.

Samen met Alan Tabern eindigt hij precies op gelijke hoogte, waardoor beide darters dinsdag moeten terugkomen. De twee Engelse darters moeten negen darts naar het bord gooien. Wie de hoogste score noteert, mag naar de tweede ronde. Daarin wacht overigens Phil Taylor. Hamilton stond vorig jaar nog in finale in Wolverhampton, waarin hij verloor van The Power. Ook dit jaar leek hij hard op weg naar groepswinst, alleen in de laatste wedstrijd wilde het niet lukken voor de darter uit Stoke-on-Trent. Whitlock moest winnen om Alan Tabern achter zich te houden. The Saint wist namelijk eerder op de avond met 5-0 te winnen van Brian Woods.

Whitlock was zaterdag in de eerste partij tegen Tabern nog warm aan het draaien, maar is inmiddels niet meer te stoppen. De Australiër denderde over Woods heen en deed dat ook tegen Hamilton. The Hammer miste drie pijlen op de dubbels en kwam mede door een 109-finish op een 4-0-achterstand. Na de pauze wist Hamilton door één zwakke score van Whitlock zijn eerste benodigde leg te pakken, maar daarna was het snel: 5-1. Daarmee is de eerste dart-off een feit.

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts