Connect with us

Premier League Darts

Whitlock: “Een klap in mijn gezicht, ik hoor bij de beste-10”

Simon Whitlock is de grote afvaller bij de Premier League Darts. De Australiër keerde afgelopen jaar terug, maar moet nu zijn plaats afstaan aan James Wade. Opvallend was dat The Wizard zijn absentie de afgelopen periode al leek aan te voelen komen en daar ook naar handelde. Hij reageert nu aangeslagen én strijdbaar.

Bijzondere tweet

Eind november stuurde Whitlock een bijzondere tweet de wereld in. Hij keek uit naar het wereldkampioenschap en keek er vooral naar uit om in februari terug te zijn in de Premier League Darts. Het ging alleen ontzettend mis tijdens het WK, want hij verloor in de tweede ronde met 3-0 van Ryan Joyce. Het is uiteindelijk één van de oorzaken dat hij is afgevallen voor het rondreizende circus. Wat de Australiër duidelijk niet lekker zit is dat hij is gepasseerd voor Raymond van Barneveld, die afgezakt is op de wereldranglijst. De Nederlander gaf als analist tijdens de WK-finale, net zoals eerder afgelopen maand, aan dat Whitlock hem erop had aangesproken dat hij alleen in de League kwam doordat hij met pensioen gaat. “En dan zelf geen set winnen op het WK”, reageerde Barney bij RTL7Darts met een knipoog.

Klap in mijn gezicht

Whitlock is duidelijk in zijn reactie na het bekendmaken van de tien namen. Hij is zeer teleurgesteld. “Ik heb een goed jaar gehad. Daarin heb ik me weten te handhaven in de top-10 van de wereld, mijn gemiddeldes waren goed net zoals mijn prestaties op televisie. Het is dan ook een klap in mijn gezicht, maar het maakt me nog meer gefocust en gedreven voor het nieuwe seizoen. Ik weet dat ik bij de beste tien spelers van de wereld hoor en in 2019 zal nog een versnelling hoger gaan schakelen.”

Delen:

Meer over Premier League Darts