Connect with us

Premier League Darts

Whitlock en Gurney bibberen naar gelijkspel

Daryl Gurney heeft met veel geluk een punt overgehouden aan het treffen met Simon Whitlock. Het brengt hem voorlopig boven de degradatiestreep. Gurney pakte een vroege break voorsprong, maar vanaf 3-3 waren de twee volledig in evenwicht. De overwinning verdween uit zicht voor de Noord-Ier dankzij een fraaie 112-finish van The Wizard, om in de slotleg allebei heel veel dubbels te missen. Uiteindelijk redde Gurney een punt, waardoor hij op legsaldo Peter Wright weet te achterhalen.

Voorsprong snel verdwenen voor Superchin

De eerste twee legs werden gedeeld, waarop Gurney met een 91-finish de break wist te pakken voor een 12-darter. Whitlock opende daarop met twee keer 180 op rij, om de leg toch te verspelen. Met 1-3 leek het hard te gaan voor Gurney, alleen de Noord-Ier viel net zo snel stil. Whitlock kon rustig zijn eigen leg pakken, om de zesde leg alweer met een maximale score te openen. Nu gaf hij het initiatief in de leg niet meer uit handen en maakte met een 123-finish 3-3.

Hele rare slotleg

De zevende leg bracht de eerste 180’er van Gurney, alleen Superchin gooide zijn laatste pijl tegen het ijzer van de bulls-eye. The Wizard gooide het wel uit met een 65-finish en miste de bulls-eye voor een nieuwe 123-finish. Zo werd het wel 4-4, waarop beide darters eenvoudig hun eigen leg hielden richting 5-5. Scorend nam Gurney daarop het initiatief en dacht aan een break. Hij stond klaar op 36, maar Whitlock knalde de 112-finish uit. Gurney herpakte zich wel snel met zijn vierde 180’er om een dubbel te missen. Whitlock stond opnieuw op 112, gooide de eerste dart in triple-20 om bizar genoeg naar tops toe te werken in plaats van dubbel-16 die hij een leg eerder uitgooide. Tops vloog er niet in en vervolgens miste beide darters een volle beurt. Met zijn zevende dart vond Gurney eindelijk dubbel-8 voor een punt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts