Connect with us

World Matchplay

Whitlock en Suljovic opnieuw zonder al te veel problemen verder

Simon Whitlock en Mensur Suljovic hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van de World Matchplay. Net zoals in hun eerste ronde hadden ze in Blackpool opnieuw weinig problemen. Whitlock zag James Wade veel te veel dubbels missen, terwijl Suljovic gewoon veel sterker was dan Ian White.

Dubbels willen niet voor Wade

Wade had in de eerste ronde al veel moeite met Jermaine Wattimena en tegen Whitlock kwam de Engelsman opnieuw gelijk in de problemen. Zijn openingsleg had hij niet in vijf beurten uit en kreeg daarna een 11-darter om zijn oren (3-0). Met een zeer stoïcijnse 149-finish kwam Wade op de borden en verkleinde het gat. In de achste leg liet hij echter drie pijlen liggen voor de gelijkmaker. Daar kwam ook een misser op dubbel-16 vanaf 101 bij voor 6-3 en die achterstand kreeg hij niet meer dicht. Wade bleef veel dubbels missen (7 uit 29) en daardoor kon Whitlock eenvoudig naar 11-7 uitlopen.

The Gentle laat alleen na ver weg te lopen

Suljovic nam een hele snelle 3-0-voorsprong, maar vergat om de deur direct op slot te doen. White kon terugkomen tot 3-2, gevolgd door een 101-finish van de Oostenrijker. Dat was het sein om weg te denderen met een 121-finish naar 7-2, voor White nog een leg bij kon schrijven. Met finishes van 66 en 88 kwam de Engelsman nog wel dichterbij, tops voor de 94-finish viel er niet in. Het gaf Suljovic de kans om de marge toch weer uit te breiden en opnieuw te breken voor 9-5. Opnieuw kwam White terug door een 150-finish (9-8), om niet door te kunnen drukken. Suljovic kreeg zes beurten de tijd in zijn eigen leg en maakte het af met een 180’er en dubbel-7: 11-8.

World Matchplay 2018: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay