Connect with us

Negendarters

Whitlock heeft aan negendarter niet genoeg, King pakt dagwinst

Mervyn King is de vijfde dagwinnaar van de Championship League Darts. De Engelsman was op het Internettoernooi – in Nederland te volgen via UnibetTV – in de finale te sterk voor Simon Whitlock. The Wizard was zeer moeizaam aan de dag begonnen met drie nederlagen, eenmaal op gang leek hij niet meer af te stoppen. Een negendarter tegen Jamie Caven werd door de Aussie genoteerd, in de finale ging het alsnog mis.

King kende een uitstekende dag met zes zeges op rij, voor hij de laatste groepswedstrijd met 6-5 verloor van Kevin Painter. De twee stonden ook in de halve finale tegenover elkaar, toen was The King veel te sterk met 6-2. In de andere halve eindstrijd pakte Whitlock de winst van Andy Smith (6-3) en stond zodoende voor de tweede dag op rij in de finale. Moest hij dinsdag de eer laten aan Mark Walsh, ditmaal bleek King de beste. The King gaat samen met Walsh, Paul Nicholson, Gary Anderson en Phil Taylor naar de finaledag.

Daar komen nog drie darters bij, mogelijk ook Vincent van der Voort. Net zoals op dag vier eindigde Fast Vinnie als zesde en mag daardoor terugkomen voor dag zes. Dat is ook het geval voor Whitlock, Smith, Painter en Colin Osborne. Colin Lloyd en Jamie Caven viel af. Zij worden vervangen door Denis OVens, Alan Tabern en Steve Beaton. De zesde dag van de Championship League Darts is vanaf half twaalf te volgen op UnibetTV.

Delen:

Meer over Negendarters