Connect with us

Grand Slam of Darts

Whitlock maakt einde aan lijdensweg Wright

Simon Whitlock heeft Peter Wright uit de Grand Slam of Darts gekegeld. De Australiër is de afgelopen maanden in goede doen met onder meer een finaleplaats op het European Championship. Dat geeft hij nu een gevolg door Wright naar huis te sturen met een 10-6-zege. Wright is zijn goede vorm al enige tijd kwijt en lijkt nergens meer vertrouwen uit te halen. Ook nu bleef hij hangen op een gemiddelde onder de 94 per beurt met slechts 6 uit 19 op de dubbels. In de kwartfinale wacht vrijdagavond Gerwyn Price op The Wizard.

Whitlock pakt de meeste kansen

Wright en Whitlock deelden de eerste drie legs in vijf beurten, voor The Wizard als eerste de kans kreeg. Hij wist vanaf 70 niet te breken, om zijn eigen leg wel te houden met een 108-finish. Uit de onderbreking was Wright niet in vijf beurten uit en nu stapte Whitlock wel voor de break (2-4). Het liep naar 3-5, voor Wright een kans kreeg om het gat te verkleinen. Na een 180’er miste hij een volle beurt, om er wel een 11-darter achteraan te vuren voor 4-6.

Wright kan maar niet bijschakelen

Uit de tweede pauze gooide Whitlock een 180’er voor de 14-darter en wist ondanks een maximale score van Wright te breken. de Schot miste namelijk drie pijlen vanaf 32 en de 65-finish was goed voor 4-8. Dat cadeautje werd teruggegeven. Na een 180’er miste Whitlock vijf pijlen voor de definitieve tik en het werd ook nog 6-8. De 65-finish bracht Whitlock alsnog op matchpoint en kon het eenvoudig afmaken doordat Wright zijn eigen leg begon met scores van 42 en 40.

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts