Connect with us

UK Open

Whitlock pakt derde titel in half jaar door Anderson te verslaan

Simon Whitlock Darts PDC

Simon Whitlock heeft de tweede UK Open Qualifier van het jaar gewonnen. De Australiër was in de finale met 6-4 te sterk voor Gary Anderson, daarmee wint hij al zijn derde vloertoernooi in vijf maanden tijd. Beste Nederlander was Jelle Klaasen, die in de halve finale van Anderson verloor.

Eén hoge finish valt wel voor het verschil

Na een enorme dip is Whitlock weer terug op zijn niveau en dat laat hij met name op de Pro Tour regelmatig zien. Hij was nu achter elkaar te sterk voor Alan Tabern jr, Madars Razma, Jermaine Wattimena, Peter Wright, Ian White en Dave Chisnall. Hij trof in de finale Gary Anderson. Vijf legs op rij werd er geen enkele druk gezet, waardoor het eenvoudig op beurt 3-2 werd voor Anderson. In de zesde leg nam de Schot wel het initiatief – zag Whitlock tops voor een 160-finish missen – om zelf een volle beurt op dubbel-12 onbenut te laten. Anderson miste op zijn beurt bulls-eye voor de 161-finish en werd nu zelf gebroken. De Schot stond in de achtste leg alweer klaar om terug te breken, maar nu gooide Whitlock wel de hoge finish (154) uit. Anderson hield zijn eigen leg om opnieuw bijna toe te slaan. Dubbel-8 voor een 136-finish viel niet en daarop maakte The Wizard het af vanaf 94.

Nederlanders sprokkelen volop ponden

Klaasen was de beste Nederlander met een plaats in de halve finale, hij won onder meer van de verrassende kwartfinalist Ryan Palmer. Benito van de Pas en Raymond van Barneveld gingen in de vijfde ronde onderuit. Zij zijn inmiddels verzekerd van plaatsing voor de UK Open. Dat is ook het geval voor Jan Dekker, die voor de tweede dag op rij de vierde ronde haalde. In die ronde eindigde het zaterdag ook voor Wattimena, Ryan de Vreede, Ron Meulenkamp en Michael van Gerwen. Mighty Mike verloor met 6-2 van Steve Beaton. Dit kwartet is met 750 pond op de teller hoogstwaarschijnlijk zeker van plaatsing, maar één keer minimaal de derde ronde halen op de vier resterende toernooi zal voor volledige zekerheid zorgen. Zondag is de derde UK Open Qualifier, de andere drie worden volgend weekend afgewerkt.

Delen:

Meer over UK Open