Connect with us

Grand Slam of Darts

Whitlock slingert Andy Jenkins van zich af

Simon Whitlock is de eerste kwartfinalist op de Grand Slam of Darts. De Australiër moest tot het uiterste gaan om Andy Jenkins van zich af te schudden. De vice-wereldkampioen van de BDO won met 10-8 van de Engelsman, al was het verschil tussen de twee darters in Wolverhampton minimaal.

Tot 7-7 ging de partij volledig gelijkop, voor Whitlock eindelijk de beslissende break wist te noteren. Scorend was de Australiër zijn opponent de baas, alleen lieten de dubbels The Wizard nog wel eens in de steek. Hierdoor bleef Rocky lang in de partij hangen. Whitlock nam een snelle 2-0-voorsprong, maar Jenkins ging de eerste onderbreking in met een 3-2-stand in zijn voordeel. Vanaf dat moment ontstond er geen enkel verschil meer tussen de twee darters tot 7-7. In de vijftiende leg wist de Aussie een break te forceren en liep naar 9-7.

De druk werd vanaf dat moment duidelijk hoog. Hij kreeg volop kansen om al in de zeventiende leg de partij te pakken, maar moest een leg wachten. Daarin begon hij met een 180’er en stond na twaalf darts op een dubbel. Met zijn vijftiende pijl pakte hij de winst via dubbel-10 en mag in de kwartfinale aantreden tegen een darter uit Stoke-on-Trent. Later op de avond spelen Phil Taylor en Andy Hamilton tegen elkaar. “Dit was één de zwaarste partijen die ik ooit heb gespeeld”, zei Whitlock na afloop tegenover ITV. “Het bleef gelijkop gaan en ik voelde mijn maag bijna omdraaien toen ik eindelijk de laatste dart raak gooide.”

 

Delen:

Meer over Grand Slam of Darts