Connect with us

European Championship

Whitlock staat geen leg af; Suljovic is ook snel klaar op EK Darts

Simon Whitlock en Mensur Suljovic zijn zeer overtuigend doorgedrongen tot de kwartfinale van het European Darts Championship. In het Belgische Hasselt stond Whitlock geen enkele leg af tegen Alan Norris en won Suljovic op het EK Darts van Gerwyn Price.

Whitlock staat geen leg af

Whitlock stond al in de finale van de World Grand Prix en is nu ook alweer kwartfinalist. Tegen Norris had hij ook geen enkele uitdaging. De Engelsman is dit seizoen ontzettend wisselvallig en ontsnapte in de eerste ronde al tegen Mervyn King omdat die zijn kansen niet pakte. In het tweede duel kreeg hij wel kansen van Whitlock, dit ook eindigde met een gemiddelde van slechts 95,73 per beurt. Doordat Norris 0 uit 13 was op zijn dubbels werd het fluitend 10-0. In de kwartfinale wacht zondagmiddag Michael van Gerwen.

The Iceman is snel over de kook

Ook het duel tussen Suljovic en Price was heel snel beslist, vooral doordat Price over de kook raakte. De Welsman kwam nog wel op een 0-1-voorsprong via dubbel-10, daarna ging het heel snel mis. Hij kon in de vierde leg vanaf 89 twee keer dubbel-16 niet vinden en was het bij de pauze al 4-1. Opmerkelijk genoeg ging Price steeds sneller spelen, waar hij normaal gesproken juist zeer gefocust zijn darts wegwerpt. Het bracht hem weinig succes, want door onder meer een 121-finish liep Suljovic naar 7-1. Drie 180’ers in twee legs tijd bracht hem nog naar 7-3. Een verdere comeback bleef uit en Suljovic won dan ook met 10-4.

Speelschema European Darts Championship 2017

Delen:

Meer over European Championship