Connect with us

World Grand Prix

Whitlock stuurt trainingsgenoot North hardhandig naar huis

Simon Whitlock wordt in de kwartfinale van de World Grand Prix de tegenstander van Benito van de Pas. The Wizard speelde geen al te sterke partij, maar had ondanks dat geen enkele moeite met Richard North. De debutant bezweek op de momenten dat het erop aan kwam: 3-0.

Trainingsgenoten

North is dit jaar nieuw bij de PDC en traint met Whitlock. Het brengt hem veel succes, want de rossige Engelsman debuteert dit toernooi met succes. Mark Webster ging eraf, maar tegen The Wizard kon hij het goede niveau niet herhalen. In de eerste leg kon hij dubbel-8 nog vinden, daarna werd met name de openingsdubbels een probleem. Whitlock kon zodoende zonder zelf al te sterk te spelen weglopen naar de 1-3-setwinst.

Cruciale vijfde leg

Eenmaal in het tweede set kwam North een stuk beter in zijn spel en wist dan ook een vijfde leg af te dwingen. Daarin mocht Whitlock beginnen en was hij ook gelijk open. North ging met de Australiër mee, alleen de triples bleven achterwege. Scores van 55 en 28 waren funest en Whitlock kwam dan ook eenvoudig op 0-2 in sets. Bevrijd van de druk opende North in de derde set wel sterk met een 180’er, vanaf 16 kreeg hij de leg alleen niet uitgegooid. Whitlock knalde er nog maar een 98-finish achteraan en had daarmee de partij in de tas.

World Grand Prix 2017: Speelschema, uitslagen, statistieken en verslagen

Delen:

Meer over World Grand Prix