Connect with us

Premier League Darts

Whitlock weet Anderson te verrassen in Manchester

Simon Whitlock kan weer eens lachen in de Premier League Darts. Mede door een zware verkoudheid zakte de Australiër de afgelopen periode heel hard naar beneden en zijn de play-offs uit zich verdwenen. Gary Anderson won juist vier keer op rij, maar was in Manchester minder scherp. Tot drie keer toe kwam hij twee legs achter, leek zich nog te redden met een 135-finish maar werd nogmaals gebroken.

Anderson is het even kwijt

Whitlock opende met zijn eigen leg, gevolgd door een rare fout van Anderson. Hij verrekende zich volledig vanaf 74. De Schot dacht dat hij op 72 stond en kwam dus niet uit. Whitlock strafte het genadeloos af met een 88-finish, voor een geïrriteerde Anderson toch terug wist te komen tot 2-2. De Schot kreeg ook nog eens twee pijlen om de derde leg op rij te pakken. De dubbel viel niet en pardoes sloeg Whitlock wel toe met twee 180’ers en een 82-finish voor de 11-darter: 4-2.

135-finish zonder erg

Doordrukken deed de Australiër niet en met een bulls-eye 68-finish was het weer 4-4. Anderson miste drie pijlen om te breken en opnieuw kon Whitlock ontsnappen. Hij speelde vervolgens een ijzersterke leg tegen de darts in en brak vanaf 92 met twee keer dubbel-18. Zo had The Wizard een punt te pakken en miste zijn eerste matchdart. Hij dacht echter terug te mogen komen, alleen Anderson beukte er een 135-finish op de bulls-eye in. Zo kwam er toch een twaalfde leg, waarin Anderson één pijl miste voor het gelijkspel vanaf 111 en Whitlock het afmaakte met een 70-finish.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts