Connect with us

World Matchplay

Whitlock weet Australisch onderonsje eenvoudig te winnen

Simon Whitlock Darts PDC

Simon Whitlock heeft zich ten koste van landgenoot Kyle Anderson weten te plaatsen voor de tweede ronde van de World Matchplay Darts 2017. Door fantastisch te finishen met 7 uit 9 denderde Whitlock naar 7-2, om vervolgens een paar foutjes te maken. Het gaf Anderson de kans om terug te komen tot 7-5, waarna Whitlock toch weer weg wist te lopen naar de 10-5-zege. In de tweede ronde wacht Michael van Gerwen of Stephen Bunting.

Uitmuntende finishes

De openingsfase was voor Anderson, die dubbel-5 miste voor een 130-finish en gelijk maakte met een 105-finish. Daarna kwam hij alleen snel in de problemen. Whitlock hield zijn eigen leg met een 70-finish en zag Anderson vervolgens zijn eigen beurt niet uitgooien in vijftien pijlen. Zo brak The Wizard met een 14-darter, om de vijfde leg alweer te openen met een 180’er. Top bracht hem 4-1, gevolgd door twee 180’ers op rij van Anderson. The Original kon met zijn zevende pijl de triple niet vinden, om wel met een 10-darter voorzichtig aan te sluiten.

Comeback snel afgeslagen

Whitlock herpakte zich echter gelijk met een 70-finish en denderde door via tops en een 119-finish. Daarmee was The Wizard inmiddels 7 uit 9 op de dubbels, scorend was hij alleen wel wat minder waardoor zijn gemiddelde na tien legs ‘slechts’ op 96,73 lag. Anderson had zelfs hogere cijfers, al schoot hij daar ondanks een 70-finish voor 7-3 voorlopig weinig aan. Uit de onderbreking miste The Wizard pardoes zes pijlen op de dubbels en kon Anderson een break plaatsen. The Original opende de twaalfde leg met zijn eerste 180’er en kwam vanaf 64 terug tot 7-5. Hij kreeg de kans om er ook 8-6 van te maken, alleen ditmaal viel de dubbel niet vanaf 64. Whitlock profiteerde en gooide ondanks de zesde 180’er van Anderson de partij uit met een 67-finish.

World Matchplay 2017: Uitslagen, statistieken en programma

Delen:

Meer over World Matchplay