Connect with us

UK Open

Whitlock weet opnieuw Huybrechts in finale te kloppen

Simon Whitlock heeft voor de tweede week op rij een UK Open Qualifier weten te winnen, waardoor de Australiër alweer zijn vierde Pro Tour-titel in even veel maanden heeft weten bij te schrijven. De eerste daarvan was in de finale tegen Ronny Huybrechts en die finale kwam nu weer uit het schema rollen. The Wizard was met 6-3 de beste.

Huybrechts leeft op met negendarter

Huybrechts had in vier dagen op de UK Open Qualifiers pas één keer de derde ronde bereikt en moet vrezen om zich niet eens te plaatsen voor de UK Open. Zaterdag viel alles op zijn plaats. Hij won achter elkaar van Kevin Dowling (6-4), Matthew Edgar (6-2), Gary Anderson (6-5), Terry Jenkins (6-5), Ian White (6-5), Darren Webster (6-4) en Michael Smith (6-5). Het duel met Webster was speciaal, want de Belg gooide een negendarter. En dat tegen de speler die eerder op de dag ook al een perfecte leg gooide. Whitlock versloeg Michael Rasztovits, Mick McGowan, Brian Woods, Scott Taylor, Mervyn King en Rob Cross.

Tweede break wel beslissend

Daarmee stond dezelfde finale op de rol als de Players Championship van afgelopen oktober in Dublin. Toen nam Huybrechts de leiding, om Whitlock te laten ontsnappen. Nu kwam The Wizard snel op 2-0, voor de Belg zich terug knokte in de partij. In de zesde leg werd The Rebel toch opnieuw gebroken door een 84-finish. Huybrechts dacht opnieuw terug te mogen breken. Hij stond klaar op 8, maar door een bulls-eye 87-finish werd het toch 5-2. Huybrechts pakte nog zijn eigen leg, maar drie 140’ers op rij waren daarna beslissend.

Cross werkt zich heel snel op

Van de Nederlanders was Jelle Klaasen de beste van de dag. Hij haalde de kwartfinale waarin Rob Cross te sterk bleek. De Engelsman was vorig jaar één van de Pub Qualifiers en werd pas door Michael van Gerwen afgestopt. Cross meldde zich op de Challenge Tour en sloeg daar ook toe. Nu weet hij op het hoogste niveau ook zich te tonen en werd pas in de halve finale afgestopt. Raymond van Barneveld kwam tot de vijfde ronde, Vincent van der Voort kwam tot de vierde doorgang. van Gerwen besloot om na zijn dagzege van vrijdag de rest van het weekend over te slaan.

Delen:

Meer over UK Open