Connect with us

Premier League Darts

Whitlock wint slechtste Premier League-partij ooit van Price

Simon Whitlock Darts PDC

Simon Whitlock heeft in een abominabel slecht duel weten te winnen van de al gedegradeerde Gerwyn Price. Het werd de slechtste wedstrijd ooit in de Premier League Darts, want beide darters konden weinig klaarspelen. Price voorkwam dat hij het slechtste gemiddelde ooit in de League overnam van Robert Thornton. Hij eindigde op 76,94, met 81,94 deed Whitlock het niet veel beter. Een 164-finish maakte echter het verschil: 7-3. De dubbelpercentages waren vooral om te janken: 7 uit 30 om 3 uit 18.

Veertiende pijl eindelijk raak

Price wilde graag de League afsluiten door een zege te kunnen pakken. Zijn start was goed, maar het zat niet mee. Vanaf 117 werkte hij naar tops toe, om deze in het hoekje van dubbel-1 te gooien. Ondanks een 180’er van Whitlock maakte de Welshman wel gelijk, gevolgd door een volgende maximale score van de Australiër. Daarna werd het een bizarre zoektocht naar een dubbel. Whitlock miste 13 keer op tops en dubbel-10, maar kon de leg toch bijschrijven. Het knakte Price zichtbaar, met een tekenende vijfde leg. Vanaf 135 zette hij weg naar 90, om daarna ook nog vier pijlen op de dubbels te missen. Zo was het al 4-1.

Een 164-finish volkomen vanuit het niets

Whitlock kon daarna alleen ook niet echt doordrukken en zakte zelf steeds verder weg. Zo kreeg de Welshman kans op kans en uiteindelijk volgde dan ook de rebreak naar 4-3. Volslagen vanuit het niets gooide Whitlock dan ook een fraaie 164-finish om toch weer het gat te slaan. Zijn eigen leg pakte de Australiër met een 13-darter en had daarmee het eerste punt gepakt. Price miste vanaf 106 nog een pijl op tops voor een vierde leg en zo was het gedaan.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

Meer over Premier League Darts