Connect with us

Premier League Darts

Wie worden de 9 Challengers in de Premier League Darts 2020?

Luke Humphries PDC WK Darts 2020

De Premier League Darts 2020 zal opnieuw afgewerkt worden met negen vaste spelers en negen uitdagers. De negen vaste namen staan inmiddels wel vast, maar wie gaan de negen spelers worden die zich mogen gaan meten met de top van de PDC? We zetten de opties op een rij.

Negen spelers Premier League Darts

Voor het PDC WK Darts waren er nog een aantal vraagtekens voor de Premier League Darts 2020. Deze zijn nu wel verdwenen. Het WK is zo verlopen dat alle twijfelgevallen al vroegtijdig afvielen en alleen Glen Durrant overbleef. Hij zal worden uitgenodigd, net zoals Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Michael Smith, Daryl Gurney en Nathan Aspinall. De negen spelers strijden negen weken om de laatste plaats te ontlopen. De acht overgebleven spelers strijden daarna om vier plaatsen in de play-offs.

Negen Challengers

Vorig jaar werden de Contenders per toeval geboren. Gary Anderson was niet fit om de Premier League te spelen en zo werden er negen spelers uitgenodigd om telkens een avond te spelen. Qua resultaat boekten ze weinig succes, maar het gaf wel een fris elan aan de Premier League. De PDC heeft dan ook besloten om dit opnieuw te doen, al zijn de spelers nu van naam gewijzigd naar Challengers. Jonge talenten krijgen de kans om zich eens te tonen op het grote podium. Maar wie gaan er in 2020 worden uitgenodigd.

Sherrock, Evans, De Zwaan, Humphries en Dobey

Vijf namen zijn op voorhand wel zeker om een avond in actie te mogen komen in de Premier League 2020 als Challenger. Fallon Sherrock is uitgenodigd voor alle World Series-events en zal ook een avond in de Premier League krijgen. Dat geldt ook voor Ricky Evans, die met zijn snelle speelstijl en gulle lach voor spektakel zorgt. Jeffrey de Zwaan, Luke Humphries en Chris Dobey waren in 2019 ook van de partij, maar zijn ondanks hun ontwikkeling nog niet klaar voor een vaste plek in de Premier League. Daardoor zullen ze nog een keer als Challenger worden uitgenodigd.

Jonge talenten in overvloed

Als de Challengers louter bedoeld zijn voor jonge talenten heeft Barry Hearn en Sky Sports al heel wat te kiezen. Alleen al voor de avond in Dublin is de keuze lastig, want welke Ierse speler nodig je uit? Steve Lennon was in 2019 aan de beurt, maar zal niet nog een keer worden gekozen. William O’Connor heeft al meerdere kansen gehad, dus lijkt de afweging eerder te liggen tussen Ciaran Teehan en Keane Barry. Beide spelers lieten zich zien op het WK. Geert Nentjes is al twee jaar uitmuntend op Development Tour, maar komt een avond Ahoy voor hem net te vroeg? Dan zijn Jermaine Wattimena en Danny Noppert eerder opties. Of mag Dimitri Van den Bergh als Belg opnieuw in actie komen? Ted Evetts was dé grote man op de Development Tour, maar hij heeft wel een tik gehad door zijn nederlaag op het WK tegen Sherrock. Luke Woodhouse wist zijn naam te vestigen op de laatste twee tv-toernooien met zeges op Daryl Gurney, Paul Lim en Michael Smith. Al is hij inmiddels wel een dertiger. Andere jonge spelers zijn nog wat minder op de radar van het grote publiek, waardoor de kans klein lijkt dat deze worden uitgenodigd.

Wachten op Q-School voor internationale spelers

De opkomst van de Aziatische spelers is voelbaar en de eerste spelers gaan zich in januari ook melden op Q-School. Zou de PDC wachten met het bekendmaken van de Challengers tot na Q-School? Want als bijvoorbeeld Seigo Asada in Engeland blijft voor het hele seizoen, is hij een prachtige toevoeging voor een avond Premier League. Voor Noord-Amerika zou dit ook het geval zijn als bijvoorbeeld Danny Baggish zijn tourkaart weet te halen. Andere internationale spelers die in aanmerking komen zijn Krzysztof Ratajski, Max Hopp, Gabriel Clemens, Darius Labanauskas en Nico Kürz. Voor bijvoorbeeld Adam Gawlas lijkt de Premier League nog te vroeg.

Meest waarschijnlijke 9 contenders

 • Fallon Sherrock
 • Ricky Evans
 • Jeffrey de Zwaan
 • Chris Dobey
 • Luke Humphries
 • Dimitri Van den Bergh
 • Krzysztof Ratajski
 • Max Hopp
 • Keane Barry

Op het vinkentouw

 • Seigo Asada
 • Nico Kürz
 • Danny Noppert
 • Ted Evetts
 • Luke Woodhouse
Delen:

Meer over Premier League Darts