Connect with us

World Darts Championship

Wisselvallige Anderson mag zich gaan opmaken voor Taylor

Gary Anderson heeft zonder te overtuigen de kwartfinale van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. De Schot kreeg de eerste set cadeau van Steve West, voor er in derde set een opleving kwam. Met pijn en moeite werd ook de vierde set binnengeharkt, om in de vijfde set twee matchdarts te missen. De zesde set bracht alsnog de bevrijding met zijn dertiende matchdart. In de kwartfinale wacht Phil Taylor.

Twee keer een set cadeau gegeven

Anderson had in de eerste set nog wat opwarmproblemen, maar kreeg de set al cadeau. West begon al vreselijk te knoeien vanaf 70 door twee keer een groot vlak te missen. De Engelsman kwam nog wel terug naar de vijfde leg, alleen tops duwde hij vol de single-5 in. Anderson profiteerde en knalde er een 104-finish in voor 1-0 in sets. De tweede set was eigenlijk hetzelfde verhaal, maar dan omgekeerd. Anderson was het nu die het voortouw had, om in de derde leg een volle beurt op dubbel-12 te missen. West profiteerde met een 80-finish en gooide zijn eigen leg in vijf beurten uit.

Met de nodige geluk naar ruime marge

De Engelsman pakte een vierde leg op rij, voor Anderson met twee 180’ers in evenveel legs de draad weer oppakte. In zijn eigen leg kreeg de Schot zes beurten de tijd en kwam op 2-1 in sets. De vierde set ging volledig in evenwicht, mede door de 170-finish van West. In de vijfde leg liep Anderson scorend weg, om zich dood te gooien door met 8 op de teller de single-13 te gooien. West miste vanaf 112 op tops en zo was het via dubbel-1 met pijn en moeite toch 3-1.

Zuchtend naar het einde met dertiende matchdart

Het lukte Anderson maar niet om vrijuit te gaan spelen en leek zelfs geïrriteerd te raken. Grommend en zuchtend kwam hij wel in het zicht van de haven, om twee matchdarts te missen. West kon zo toch een zesde set afdwingen, waarin Anderson een 180’er gooide in de eerste en derde leg. Zo kwam hij opnieuw op één leg van de zege, om de derde matchdart te missen voor een 137-finish en er zes in de herkansing te missen. De vijfde leg opende Anderson daarop maar met zijn zevende 180’er en stond na negen pijlen op 96. Nu liet hij het niet meer glippen en vond dubbel-4.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship