Connect with us

World Darts Championship

Wisselvallige Van Gerwen zet Lucky D toch ruim aan de kant

Michael van Gerwen PDC WK Darts 2020

Michael van Gerwen heeft de halve finale van het PDC WK Darts 2020 bereikt. De partij met Darius Labanauskas was erg wisselvallig. Eén pijl kreeg de darter uit Litouwen op 0-2 in sets te komen. Daarna nam Mighty Mike de regie in handen, liet de teugels af en toe vieren en won met 5-2 in sets. In de halve finale wacht maandagavond Nathan Aspinall.

Moeizame start Van Gerwen

Een wisselvallige eerste set liep naar een vijfde leg. Labanauskas miste een groot getal en misrekende zich, om toch zijn eigen legs te houden. Van Gerwen kwam met een 158-finish op 2-2 en opende de vijfde leg met een 180’er. Daarna vielen de triples stil en was het toch 0-1 voor Lucky D. Ook in de tweede set kon Van Gerwen zijn stempel niet op de partij drukken en in de derde leg werd hij gebroken. Afmaken deed Labanauskas niet, want bulls-eye vond hij niet vanaf 122. Van Gerwen brak terug en hield zijn eigen leg voor 1-1.

Turbo gaat na bloedincident aan

Daarop knalde Van Gerwen een 88-finish raak voor de eerste leg, om de tweede leg te openen met een 180’er. De partij lag vervolgens enige tijd stil door een bizar incident. Labanauskas haalde een vinger open toen hij de pijlen uit het bord haalde en vervolgens opving. Er moest een pleister worden gehaald en Lucky D was daarna uit zijn ritme. Van Gerwen ging juist genadeloos door met een 11-darter voor de break en een 96-finish voor de set. Met een 137-finish kwam er nog een leg bij, voor Labanauskas de reeks van zes legs op rij kon stoppen. Twee 180’ers voor een 11-darter en een 72-finish voor de break zorgden al voor 3-1 in sets. De gemiddeldes lagen inmiddels flink uit elkaar: 105,45 om 92,49.

Moeizaam uitgespeeld

De vijfde set mocht Labanauskas openen en daarin kreeg hij de ruimte van Van Gerwen. De Nederlander haalde duidelijk de turbo er even af en miste zijn kansen. Dat was wel anders in de zesde set. Een 180’er en een 82-finish voor de 12-darter was de opening, gevolgd door twee maximale scores van Lucky D. Ook de zevende dart was raak, maar triple-19 viel niet. Drie beurten op de dubbels liet hij alleen onbenut en zo kreeg Van Gerwen de break cadeau. De set was binnen met een 15-darter, waarop de zevende set naar een vijfde leg liep. Labanauskas mocht openen, maar miste twee volle beurten op de dubbels. Zo was het voor MvG toch raak op dubbel-4.

Speelschema PDC WK Darts 2020

Prijzengeld PDC WK Darts 2020

Delen:

Meer over World Darts Championship