Connect with us

Laatste Nieuws

WK-sensatie Humphries neemt door stoornissen afstand van darts

Luke Humphries zal de komende tijd niet gaan spelen op de Pro Tour. De jonge Engelsman stond in december nog in de kwartfinale van het wereldkampioenschap, maar blijkt al langere tijd te kampen met stoornissen. Na zijn nederlaag op de European Tour in Saarbrucken tegen James Wade heeft hij hierover een verklaring gegeven.

Invloed op dagelijks leven

Zaterdag verloor Cool Hand Luke in de tweede ronde met 6-5 van James Wade. Daarna volgde een bericht via Facebook. “Ik kamp al achttien maanden met een paniek- en angststoornis. Het heeft zijn invloed op zowel mijn dagelijks leven als mijn werk als een professional darter. Dit is voor mij het moment om te bekijken wat ik ga doen.”

Stoppen of hulp zoeken

De opties zijn voor Humphries hoe dan ook zwaar. “Of ik stop met darts, wat hartverscheurend zou zijn. Of ik ga op zoek naar een specialist om me te helpen in de nabije toekomst terug te keren. Op dit moment moet ik gewoon even weglopen van darts.”

Prestaties wel goed

Ondanks de problemen heeft Humphries in de afgelopen achttien maanden wel goede resultaten neer weten te zetten. Hij won voor het tweede jaar op rij de Development Tour. Daarnaast wist hij op het wereldkampioenschap de kwartfinale te bereiken door onder meer titelverdediger Rob Cross te verslaan. Het leverde hem een uitnodiging op als contender in de Premier League Darts, ook daarin speelde hij een sterke partij tegen Gerwyn Price.

Veel mentale klachten

Humphries is allerminst de eerste darter die met mentale klachten rondloopt. James Wade is de meest gedocumenteerde darter met manische depressie. De afgelopen jaren zijn daar ook Stephen Bunting en Keegan Brown bijgekomen. Deze twee spelers zijn inmiddels weer op de weg terug en weten weer betere resultaten te boeken.

Delen:

Meer over Laatste Nieuws