Connect with us

Premier League Darts

Woeste Anderson vergooit alles tegen Smith

Gary Anderson er een potje van gemaakt tegen Michael Smith tijdens de openingsavond van de Premier League Darts 2018. De Schot kwam op een 5-1-voorsprong, om daarna een karrenvracht aan dubbels te missen. Per missers werd hij bozer en met name de negende leg maakte het verschil. Smith mocht breken met een 26-darter en won alsnog met 5-7.

Smith geeft het al uit handen

Anderson heeft rugproblemen en wordt daar duidelijk door gehinderd. Hij haalde afgelopen weekend dan wel de halve finale van The Masters, sterk was zijn spel niet. Tegen Smith begon hij zelfs heel matig aan de wedstrijd. Zijn gemiddelde zat dik onder de 80 per beurt en Bully Boy kreeg dan ook alle kans om te breken. Hij miste vier pijlen op de dubbels en kwam daardoor toch op een 2-1-achterstand. Smith speelde twee jaar geleden al in de League, maar moest toen na negen weken al afscheid nemen. Nu kreeg hij ook gelijk tikken te verwerken. De eerste 180’er en een 86-finish van Anderson was namelijk al goed voor 3-1.

Anderson maakt het maar niet af

Met een 180’er leek Smith zich te herpakken en stond klaar op 59 om terug te slaan. Anderson hield zijn leg toch met een 108-finish voor 4-1 en beide darters vuurden er nog een maximale score overheen. Smith stond ditmaal klaar op 32 voor zijn eigen leg, alleen Anderson knalde er nu een bulls-eye 85-finish in. De Schot kreeg een volle beurt vanaf 28 om de partij al in het slot te gooien, alleen nu was hij degene die miste. Smith brak met een fraaie 114-finish en hield ook zijn eigen leg na de gemiste bulls-eye van Anderson (5-3).

Bizarre 26-darter

In de negende leg kon Anderson de partij alsnog in het slot gooien, maar hij maakte er op de dubbels een rommeltje van. Vier volle beurten verprutste hij op de dubbels en stond inmiddels op 5 uit 26 op de dubbels. Smith profiteerde met een 26-darter en de Engelsman kreeg daarna alle tijd om 5-5 te maken. Anderson was zichtbaar furieus, maar kon dar niet meer vertalen in goede scores. Met een 72-finish kwam Smith op matchpoint en maakte het in zijn eigen leg af. Anderson eindigde op 82,42 per beurt.

Premier League Darts 2018: Programma, uitslagen en statistieken

Delen:

More in Premier League Darts