Connect with us

European Tour

Wonder van Saarbrucken brengt Hopp eerste EuroTour-titel

Max Hopp heeft voor een sensatie gezorgd door de European Tour in Saarbrucken te winnen. De jonge Duitser klopte onder weg de nummers twee en drie van de wereld. In de finale was in een allesbeslissende vijftiende leg een bulls-eye 121-finish beslissend. Dit brengt Hopp in één keer naar ieder televisietoernooi in 2018, terwijl hij in december zelfs nog ontbrak op het wereldkampioenschap. Michael van Gerwen ging verrassend in de kwartfinale onderuit tegen Ian White.

Hopp klopt nummer twee en drie van de wereld

Hopp kende een dramatisch 2017, maar de voormalig wereldkampioen bij de jeugd heeft de laatste maanden zijn ritme eindelijk weer gevonden. De resultaten op de European Tour waren al goed, maar dit weekend wist hij zijn volledige talent te tonen. In de tweede ronde moest Peter Wright er al aan geloven en op zondag was de Duitser ook te sterk voor Benito van de Pas en Joe Cullen. In de halve finale werd de sensatie nog groter doordat Hopp wist te winnen van Rob Cross met een 121-finish in de beslissende leg. Voor Cross was dit weer een tik, want hij heeft sinds het behalen van zijn wereldtitel nog altijd geen titel gewonnen.

Smith vliegt er doorheen

In de bovenste helft van het speelschema was Van Gerwen opnieuw de topfavoriet, maar hij werd verrast door een ontketende Ian White. Met een 12-darter (157-finish) maakte The Diamond gelijk, om door een 11-darter al op 1-3 te komen. Het werd zelfs 1-5, om twee legs later met een 121-finish voor weer een 12-darter de partij te beslissen. White gooide 105,92 per beurt, maar kreeg daarna Smith over zich heen. Bully Boy won al van Jelle Klaasen en Mervyn King, tegen White in de halve finale vuurde hij 107,29 met 7 uit 9 op de dubbels (7-1).

Opnieuw de 121-finish

In de finale nam Smith opnieuw snel de leiding, maar vanaf 6-3 kwam Hopp terug tot 6-6. Op dat moment volgden er toch de bibbers bij de Duitser. Hij gaf Smith zes beurten de tijd om op matchpoint te komen, gevolgd door 180’ers van beide darters. Opnieuw waren er de bibbers vanaf 25 en gooide Hopp zijn eerste dart in de single-14. Wonderwel herstelde hij zich en kwam er een vijftiende leg. Daarin knalde Smith zijn vierde 180’er erin en leek de partij in handen. Na vier beurten stond hij klaar op 64, maar met een fabelachtige bulls-eye 121-finish pakte Hopp de titel. Met 25.000 pond achter zijn naam is deelname aan de World Matchplay gelijk gegarandeerd, net zoals vermoedelijk alle overige tv-toernooien. Ook is een ticket voor de Grand Slam of Darts nabij.

Delen:

Meer over European Tour