Connect with us

World Cup of Darts

World Cup of Darts 2014: Zeges Oranje en Engeland, stunt Singapore

Van de acht hoogst geplaatste landen is alleen Ierland gesneuveld in de eerste ronde van de PDC World Cup of Darts. Wales ontsnapte tegen Frankrijk, de andere toplanden lieten geen steek vallen. Engeland versloeg Thailand zelfs met 5-0, Nederland gaf nog twee legs uit handen tegen Italië door veel darts op de dubbels te missen.

Kijk LIVE naar PDC World Cup of Darts 2014 via UnibetTV, zowel in Nederland als België is alles live te volgen via UnibetTV (aanmelden is gratis).

Ierland – Singapore 3-5

Bij Singapore mocht held Paul Lim opdraven, als eerste en nog altijd enige darter die op Lakeside een negendarter heeft weten te gooien. Vooral door zeer sterk spel van Connie Finnan kwam hij er met zijn landgenoot Harith Lim niet aan te pas. Met een gemiddelde van tegen de 100 per beurt denderden de Ieren naar 3-0, voor Harith Lim met een fraaie 80-finish een leg op het bord wist te zetten. Ze waren gelijk los en vlogen op hun beurt naar 3-3. Harith Lim zorgde via dubbel-18 voor de aansluiting, gevolgd door een tweedart 78-finish van Paul Lim. Singapore ging fantastisch verder en ditmaal was het Harith Lim die met een tweedart 87-finish zelfs voor 3-4 zorgde. Een zenuwachtige achtste leg volgde, tot Paul Lim een 180’er gooide. Daarna maakte zijn koppelgenoot het af met een 73-finish.

Wales – Frankrijk 5-4

De totaal onbekende Fransen begonnen scorend erg verrassend en wisten de eigen leg dan ook te houden. Wales leek vervolgens gas te geven. Met Mark Webster en Richie Burnett staat er in principe een ploeg die zomaar het toernooi kan winnen, op de dubbels ging het echter volledig mis. Ze misten samen zeven darts op de dubbel en Lionel Maranhao vuurde brutaal dubbel-11 erin voor 0-2. Scorend liep Wales in de derde en vierde leg ook weg en maakten toen geen fout op de dubbels (2-2). Webster vervolgde met een 180’er, om toch Frankrijk de kans te geven. Maranhao miste één dart op tops en Wales liep naar 3-2. De klus was echter nog niet geklaard. Webster (1) en Burnett (3) lieten de kans weer liggen op de dubbels. Jacques Labre miste bulls-eye voor een 90-finish, maar in de herkansing sloeg Maranhao wel toe. De Fransen hielden ook hun eigen leg voor 3-4, waarop Burnett gas gaf met een 180’er. Webster maakte 4-4 via tops en daarna maakten ze het toch overtuigend af. Een leg met 100, 140 en 135-scores gaven een ruime marge. Burnett maakte het uiteindelijk af.

België – India 5-0

België wist vorig jaar zeer verrassend de finale te halen en de broertjes Huybrechts willen die stunt graag herhalen. De eerste horde leek eenvoudig met India, maar het totaal onbekende koppel bleef vooral scorend aardig in het spoor. Kim Huybrechts wist scorend het verschil te maken, waarop broer Ronny Huybrechts telkens de dubbel gooide: 2-0. Kim Huybrechts maakte er zelf 3-0 van, om in de vierde leg zelfs twee 180’ers erin te vuren. Zo stonden ze na drie beurten op 41 en een 11-darter betekende 4-0. Daarmee was het beslist en Ronny Huybrechts maakte het af via dubbel-16 voor 5-0.

Noord-Ierland – Maleisië 5-2

Noord-Ierland begon heel sterk met vooral een scherpe Brendan Dolan. Een 12-darter was goed voor 1-0, om daarna een karrenvracht aan dubbels te missen. In de derde leg pakte Dolan uit met een 158-finish, gevolgd door een 180’er van Michael Mansell. Daarmee namen ze een ruime voorsprong in de vierde leg en wisten de Maleisiërs op afstand zetten. Dit keer misten ze liefst zes darts op de dubbel en was het toch 2-2. In de zesde leg wisten ze eindelijk wel het verschil te maken. Net zoals in de vorige legs stonden ze na vier beurten in de buurt van een dubbel. Dubbel-6 vloog er dit keer door Dolan wel in voor de benodigde break (4-2). Mansell mikte er nog een 180’er bij, waarop de Noord-Ieren alweer op 40 stonden na vier beurten. Dolan maakten het daarop af.

Schotland – Rusland 5-1

Schotland kwam voor het eerst met het duo Peter Wright en Robert Thornton, de afgelopen jaren speelden zij om en om met Gary Anderson. Tegen het volslagen onbekende duo uit Rusland kwamen ze maar er moeilijk op gang. Scorend liep het niet en daardoor konden de Russen op 0-1 komen. Met moeite draaide Schotland de score om (2-1), waarop de Russen in in hun eigen leg klaar stonden op 52. Wright gaf even gas met een 101-finish om het verschil toch te maken: 3-1. Thornton miste op zijn beurt dubbel-16 voor een 149-finish, maar ze waren nu wel echt weggevlogen van de Russen. Met een 106-finish, wederom via dubbel-16 maakte Wright daarop de klus af.

Engeland – Thailand 5-0

De tweevoudig winnaars Phil Taylor en Adrian Lewis kregen twee darters tegenover zich die nog nooit op een televisiepodium hadden gestaan. Ze hadden dan ook twee legs nodig om überhaupt door te hebben welke kant ze terug moesten lopen. Toch stond met name Thanawat Gaweenuntawong zeer solide te gooien. Hij was iedere leg goed voor minimaal een score van 100, toch was het niet voldoende om Taylor en Lewis echt pijn te doen. De Engelsen liepen zeer solide weg, ondanks een 180’er van Thanawat maakte Lewis er via dubbel-4 zeer snel 3-0 van. In de vierde leg ging het moeizaam op de dubbel, door twee volle beurten onbenut te laten. Taylor wist dubbel-4 uiteindelijk te vinden voor 4-0. Lewis vervolgde met een 180’er en Taylor maakte het af via dubbel-1.

Nederland – Italië 5-2

Van Barneveld en Van Gerwen zijn als huidige Premier League-kampioen én wereldkampioen de topfavoriet bij de bookmakers. Dit maakten ze in de eerste ronde gelijk waar. Scorend liepen ze zeer solide weg bij het Italiaanse duo en gaven ze dan ook geen enkele kans. Van Gerwen gooide in de tweede leg een 72-finish om al op 2-0 te komen. Met name Daniele Petri wist scorend nog aardig mee te komen met de Nederlanders, maar zijn koppelgenoot Marco Brentegani bleef ver achter. Zo was het verschil in de derde leg ook weer snel gedaan, voor Van Gerwen twee darts op de dubbels miste. De Italianen stonden nog niet op een finish, waardoor Barney de herkansing kon pakken via dubbel-1. Brentegani wist in de vierde leg wel mee te gaan en zo kon Petri via dubbel-8 de Italianen op het bord zetten. Vooral Van Gerwen leverde daarna een sterke vijfde leg af, voor beide Nederlanders een volle beurt onbenut lieten. Barney miste nogmaals drie darts en Italië kon terugbreken via dubbel-18: 3-2. Scorend gaf Van Gerwen daarop weer gas met een 180’er en 140-score. Na drie beurten stond Oranje op 56 en nu vloog tops er voor Barney gelijk in voor een 11-darter. Door drie missers op dubbel-12 van de Hagenaar kreeg Italië nog een kans. Petri kon bulls-eye niet vinden en daardoor vond Van Gerwen dubbel-6 voor de zege.

Australië – Denemarken 5-2

Australië is een vaste titelkandidaat op de World Cup, maar tot dusver komt het duo Simon Whitlock en Paul Nicholson telkens net tekort. In 2012 werden zelfs matchdarts voor de titel gemist. Dit jaar zijn de prestaties van de Aussies tot dusver minder, waardoor de verwachtingen vooraf waren dat ze het wel eens lastig konden krijgen met Denemarken. Whitlock opende scorend echter goed en Nicholson maakte het af op de dubbels: 2-0. Bulls-eye werd door Whitlock in de derde leg niet gevonden voor een 170-finish en Dennis Lindskjold vond dubbel-5. 97 kreeg de Deen niet weggewerkt en daardoor maakte Whitlock toch weer het verschil (3-1). The Wizard ging rap verder met een 180’er, maar Per Laursen hield de Deense leg binnenboord met een 102-finish. Nicholson zorgde met een 66-finish toch dat de break voorsprong op het bord bleef, om Whitlock een 104-finish te zien gooien voor de zege.

Het volledige programma en uitslagen van PDC World Cup of Darts 2014

Kijk en wed mee op UnibetTV

Hoe werkt het? Vul het registratieformulier van Unibet in en stort vervolgens 50 euro. Je ontvangt onmiddellijk 50 euro extra op je spelrekening van Unibet! 50 euro GRATIS dus! Belangrijk: Het is een 100% bonus met een maximum van 50 euro. Indien je dus 15 euro stort, zal je bonus 15 euro bedragen. Daarnaast kun je alle wedstrijden van de PDC live kijken via Unibet TV! 

Delen:

Meer over World Cup of Darts