full screen background image

Alcinas vloert in Spaans onderonsje zijn maatje Reyes

Antonio Alcinas heeft het Spaanse onderonsje op het PDC World Darts Championship 2018 weten te winnen. Hij was zijn landgenoot Cristo Reyes scorend continu de baas en maakte het in de vierde set af. Hierdoor gaat hij nu spelen tegen Kevin Munch.

Moeilijk met situatie omgaan

Voor het eerst hebben twee Spanjaarden zich geplaatst voor het WK en uitgerekend nu zijn ze aan elkaar gekoppeld. Opmerkelijk is nog dat Reyes de caller was in de finale van de Zuid-Europese qualifier, waar Alcinas er met de buit vandoor ging. Op voorhand was het dus de grote vraag hoe de twee tegen elkaar zouden aantreden en met name bij Reyes bleek dat hij niet vrijuit stond te spelen. Scorend kon Alcinas zo weglopen en de eerste set dan ook met 1-3 in legs bijschrijven.

Met hangen en wurgen een vierde set

Reyes begon de tweede set prima met een 180’er voor de 13-darter, waarna was het toch aan Alcinas. Hij maakte gelijk voor de rebreak en knalde er een 82-finish voor de 11-darter. Reyes miste in zijn eigen leg een pijl op dubbel-13 voor de 111-finish en daardoor ging de tweede set ook naar Alcinas. De qualifier pakte ook in de derde set gelijk de break, maar via dubbel-2 wist Reyes wel terug te slaan. Met een 118-finish deed de nummer 26 van de plaatsingslijst iets aan zijn zelfvertrouwen, om in de vierde leg de dubbel te missen. In de vijfde lukte dat wel en zo kwam er toch nog een vierde set.

Scorend toch de beste

Alcinas kon gelijk weer op 0-1 komen, voor Reyes met een 80-finish via tops-tops gelijk maken. In de derde leg kreeg Alcinas toch weer zes beurten de tijd van zijn landgenoot om in alle tijd 64 uit te gooien. Daarmee stond hij opnieuw op matchpoint, maar Reyes gooide tops er wel gelijk in om de set opnieuw naar een vijfde leg te brengen. Daarin vond Reyes met zijn eerste negen pijlen slechts één keer de triple. Zo liepe Alcinas weg en kreeg zes pijlen vanaf 86. De zesde dart was raak voor de zege, al kon hij er amper om juichen.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: