full screen background image

Anderson zet turbo aan om alvast indruk te maken

Gary Anderson heeft zeer overtuigend de tweede ronde van het PDC World Darts Championship 2018 bereikt. De Schot had de mazzel dat Jeff Smith na zijn uitstekende voorronde al volledig leeg was gespeeld. Anderson zette vanaf de tweede set de turbo volledig aan een won met 3-0 in sets. Dat deed hij met een gemiddelde van 100,93 per beurt.

Iedere finish is raak

Smith moest eerst een voorronde afwerken tegen Luke Humphries. Voor de jonge Engelsman was het zijn debuut en de winnaar van de Development Tour moest duidelijk nog even wennen aan het grote podium. Hoe anders was dat voor Smith. De voormalig finalist van Lakeside zette een waanzinnig rijtje finishes neer. Hij won zes legs vanaf 170, 82, 106, 78, 126 en 74. Daarmee was hij 6 uit 7 op zijn dubbels.

Smith kan de triples nog niet vinden

Anderson was dus gewaarschuwd en begon scherp aan de partij. Dat kon van Smith niet worden gezegd. Hij stond na de eerste set pas op een gemiddelde van 68 per beurt en had ontzettend veel moeite om de triples te vinden. Dat ging Anderson anderhalve leg uitstekend af, tot hij begon te rommelen op de dubbels. Uiteindelijk kon hij wel zonder een moment in de problemen te komen de set pakken.

Turbo gaat heel hard aan

Daarna zette Anderson wel echt de turbo aan. Hij opende zes pijlen op triple-20, om er een 10-darter van te maken. Bulls-eye voor de 170-finish viel niet, maar de derde leg opende hij alweer met een 177-score. Een 11-darter bracht hem naar 2-1 de vierde leg bracht al de zesde 180’er van de Schot. Ditmaal gooide hij 82 uit voor een 12-darter en had zijn gemiddelde opgekrikt van 83 naar 105,52. Smith was dan ook volslagen kansloos. In de derde set kon de Canadees nog een leg bijschrijven en zag Anderson vier matchdarts missen. Smith strafte het niet af en zo was het alsnog 3-0.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: