full screen background image
Gary Anderson PDC WK Darts 2017

Anderson zonder setverlies richting Van de Pas

Gary Anderson heeft zonder setverlies de laatste zestien weten te bereiken van het PDC World Darts Championship. De titelverdediger had al geen kind aan Mark Frost en nu wist ook Andrew Gilding geen gevaar te stichten. Met een gemiddelde van 102,28 per beurt werd het 4-0 en zo gaat The Flying Scotsman na de kerstdagen aanleggen tegen Benito van de Pas

Opnieuw kleine aanpassingen

Anderson is nog altijd vooral druk met zijn setup. Sinds begin november gooit de Schot met een bril en daarvoor had hij ook andere darts uit de kast gepakt. Zijn oude pijlen waren namelijk net te lang, waardoor hij bij zijn worp telkens tegen zijn bril tikte. In de eerste ronde van het wereldkampioenschap verscheen hij toch weer met zijn oude pijlen én bril. Een aanpassing aan zijn worp bracht hem toch een eenvoudige zege op Mark Frost, maar heel sterk was zijn spel met name aan het begin van de partij niet. Tegen Gilding had hij opnieuw kleine aanpassingen gedaan en die pakten goed uit.

Eenvoudig weglopen

De Schotse regerend wereldkampioen kwam nog langzaam op gang, waardoor Gilding met een 109-finish gelijk kon maken. Daarna kwam de versnelling voor de winst van de eerste set. Het trage spel van Goldfinger zorgde ervoor dat de Schot niet in zijn echte ritme kwam, tocht tikte hij langzaamaan de 100 per beurt aan. Een 13-darter bracht hem in de tweede set, gevolgd door een 180’er voor opnieuw een set. Ook in de derde set was één break in de vierde leg ditmaal voldoende met een 62-finish voldoende voor de marge en leek er in de vierde set eindelijk verandering in het ritme te komen. Door een 180’er en een bulls-eye 132-finish voor een 12-darter was het 2-0. De vijfde 180’er bracht Anderson naar zijn matchdarts, om twee pijlen te missen. Zo schreef Gilding een leg bij, om alsnog te verliezen met opnieuw 3-1 in sets door een 92-finish.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: