full screen background image
Raymond van Barneveld Adrian Lewis PDC WK Darts 3

Barney weet opnieuw een thriller te winnen van Lewis

Raymond van Barneveld heeft in een zinderend gevecht Adrian Lewis weten te verslaan op het PDC World Darts Championship 2017. Twee keer liep het naar een cruciale vijfde leg in de sets van Van Barneveld. Barney pakte de eerste, maar miste één pijl voor 1-3 in sets. In de vijfde set liet de Nederlander opnieuw zijn kansen liggen en kwam daardoor 3-2 in sets achter. Een sterke zesde set van Barney bracht toch weer een beslissende set. Daarin pakte Barney gelijk de break en won de thriller met 4-3, net zoals twee jaar geleden. De revanche voor de verloren halve finale van vorig jaar was daarmee raak. In de kwartfinale wacht Phil Taylor of Kim Huybrechts.

Eerste cruciale leg naar Barney

Als een razende begon Lewis aan de partij met een 11-darter, om gelijk ook te breken met een 180’er en dubbel-16. Van Barneveld was iets te wisselvallig op de triples en zodoende was het opnieuw met een 90-finish (nu voor een 14-darter) al 3-0. In de tweede set kwam Barney wel op het bord door een 74-finish, om in de derde leg opnieuw in de problemen te komen. De Nederlander miste twee pijlen op tops en zag Lewis twee pijlen vanaf 72 zien missen voor een nieuwe break. Lewis liep overtuigend weg in de vierde leg en zo kwam er al een cruciale vijfde leg. Daarin opende Barney sterk met twee scores van 140, om de 70-finish te noteren voor 1-1 in sets.

Cruciale vijfde leg nu naar Lewis

Het makkelijke gooien ging er bij Lewis steeds meer vanaf en Van Barneveld kon in de openingsleg gelijk breken met een 64-finish. Met een 10-darter, al zijn tweede dit toernooi, kwam Lewis wel terug tot 1-2, maar op dubbel-8 was de set binnen. Het werd ook 0-1, om Jackpot weer een tussensprint te zien plaatsen met finishes van 86 en 117. Toch slaagde Barney erin terug te breken en kreeg in zijn eigen leg de kans vanaf 62. Dubbel-16 viel er niet in en zo was alles weer in evenwicht.

Toch weer herpakt

Van Barneveld miste nog een pijl op dubbel-16 om in de vijfde leg gelijk te breken, waarop hij zelf werd gebroken door Jackpot. Ondanks een 180’er van Lewis wist Barney wel terug te slaan met een 75-finish en kreeg hij een volle beurt vanaf 40 om een vijfde leg af te dwingen. De dubbel viel niet en Lewis knalde er een 106-finish in om toch de vijfde set te pakken. Daarmee leek Jackpot de dreun uit te hebben gedeeld, maar Van Barneveld bleef keihard knokken. Met een 64-finish hield hij zijn eigen leg en opende met een 180’er. Daarmee liep de Nederlander scorend weer weg en maakte er 0-2 van. Lewis leek terug te breken, maar met een 66-finish was alles weer gelijk.

Gelijk de break pakken

De wedstrijd was weer naar Van Barneveld gekanteld, want hij wist in de beslissende set gelijk te openen met een 72-finish. Lewis leek scorend gelijk terug te willen breken, maar hij viel toch weer stil door een score van 57 vanaf 121. Daardoor kon Barney aanleggen voor 32 en vond het uiterste hoekje van dubbel-16. Jackpot kon de druk wel opvoeren door 73 weg te werken, om te openen met scores van 100, 60 en 42. Van Barneveld deed dat een stuk beter met 100, 140 en 81. Daardoor kreeg hij alle tijd en maakte het af.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: