Connect with us

World Darts Championship

Beaton op ervaring als eerste naar tweede ronde PDC WK Darts

Steve Beaton heeft zich als allereerste speler geplaatst voor de tweede ronde van het PDC World Darts Championship. In een langzaam warmdraaiende Alexandra Palace had hij in de eerste set veel moeite met William O’Connor. De Ier miste liefst zestien pijlen op de dubbels en het was razendsnel 2-0. De derde set ging pardoes de andere kant uit, maar daarna maakte Beaton het af. The Adonis speelt in de tweede ronde tegen Vincent van der Voort of Dave Chisnall.

1 uit 17 op de dubbels

De openingsset van het WK Darts was gelijk goed voor alle dramatiek die kunt verwachten. Twee redelijk snelle legs zorgden voor 1-1, waarna O’Connor de triples makkelijk begon te vinden. De Ier gooide drie 180’ers, maar de dubbels was een heel ander verhaal. Hij miste zes pijlen in de derde leg en daar kwamen er in de vierde maar liefst acht bovenop. Met slechts 1 uit 17 op de dubbels verloor O’Connor dan ook de eerste set.

Korte opleving niet voldoende

Scorend bleef O’Connor meegaan, maar kreeg in de tweede set echt een paar harde tikken om zijn oren. Beaton begon namelijk beter te spelen en vuurde een bulls-eye 81-finish en een 131-finish om de tweede set met liefst 3-0 in legs te winnen. Met zijn rug tegen de muur kon O’Connor de dubbels eindelijk wel vinden voor finishes van 64, 97 en 86 om zo de derde set te pakken (2-1). Dat goede gevoel was in de vierde set net zo snel weer weg. Beaton speelde een sterke eigen leg en pakte direct de break. O’Connor gooide nog wel zijn vijfde 180’er en knalde er met Beaton op 41 pardoes een 115-finish in. De Ier knalde door met een 180’er, maar The Adonis deed hetzelfde. De Engelsman stond na negen pijlen op 52 en zag O’Connor bulls-eye missen. Daardoor kon Beaton het afmaken met een 12-darter.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018