Connect with us

World Darts Championship

Bruguier wint in Las Vegas en mag naar PDC WK Darts

Willard Bruguier PDC Darts

Het eerste North American Championship is gewonnen door Willard Bruguier. De 35-jarige politieagent uit South Dakota won op een spannende finaledag zijn drie partijen, waaronder de finale tegen Dave Richardson. Het levert hem in Las Vegas een cheque op van 10.000 dollar én een startbewijs voor het PDC World Darts Championship.

Geslaagde opzet tijdens World Series

De World Series is de laatste jaren een rondreizend circus geworden waar de toppers van de PDC het opnemen tegen qualifiers uit het land waar ze zijn. In Las Vegas ging de PDC een stap verder met een zeer geslaagd North American Championship. Verdeeld over twee dagen werden er vier qualifiers gespeeld. De vier winnaars en de vier spelers die verzameld over de vier toernooien het meeste prijzengeld verdienden plaatsten zich voor zowel de finaledag van het North American Championship als de U.S. Darts Masters waar de PDC-sterren de komende twee dagen aansluiten.

Nieuwe generatie

De acht finalisten streden op het podium in Las Vegas voor een hoofdprijs van 10.000 pond en een startbewijs voor het WK. Opvallend daarbij was dat er een nieuwe generatie darters aan het opstaan is in Noort-Amerika, want de bekende namen ontbraken. Chris White maakte in de kwartfinale vooral scorend ontzettend veel indruk, maar zakte in de halve finale tegen Dave Richardson heel ver terug. De Canadees zagen we al eens als een 180-moster op het WK, waarop hij verloor van Andy Hamilton omdat de dubbels een stuk minder goed liepen. Dat was nu een stuk beter verzorgd. Onderin het speelschema maakte Bruguier op de dubbels een wervelende indruk tegen Dennis Sayre met 6 uit 8 en trof daarna de Canadees Dawson Murschell. De 21-jarige reist al regelmatig af naar Europa om te spelen op de jeugdtour van de PDC, tegen Bruguier kon hij het niet bolwerken. In de finale nam Richardson een 0-2-voorsprong, maar kwam de Amerikaan terug tot 5-5. In de slotleg liep hij scorend weg en maakte het af met een 98-finish.

U.S. Darts Masters

De acht darters komen vrijdag terug voor de eerste ronde van de U.S. Darts Masters, dan nemen ze het op tegen de acht spelers van de PDC die aanwezig zijn. De twee finalisten hebben daarbij gunstig geloot, want Richardson speelt tegen Max Hopp en Bruguier ontmoet Gerwyn Price. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld zijn de twee Nederlanders in het schema. De kwart, halve en finale worden zaterdag afgewerkt.

Michael van Gerwen (1) – Chris White
Max Hopp – Dave Richardson
James Wade (4) – Dawson Murschell
Gerwyn Price – Willard Bruguier
Gary Anderson (2) – Jayson Barlow
Raymond van Barneveld – David Cameron
Peter Wright (3) – Shawn Brenneman
Daryl Gurney – Dennis Sayre

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018