full screen background image
Dave Chisnall PDC WK Darts 2017

Chisnall weet Dobey pas op laatste moment te knakken

Dave Chisnall heeft met de nodige moeite de derde ronde van het PDC World Darts Championship 2017 bereikt. Chizzy leek Chris Dobey na drie sets op de knieën te hebben door een vernietigende 70-finish. Toch liet hij de jongeling terugkomen, om het vervolgens af te maken met 4-2. In de derde ronde wacht Jelle Klaasen of Brendan Dolan.

Uitstekende start

Dobey weet de laatste maanden in rap tempo naam te maken en begon na zijn zege op Justin Pipe ook sterk tegen Chisnall. Ondanks twee 180’ers kwam hij in de eerste set wel een break achter en door een 55-finish pakte Chisnall ook de set. Daarna nam de jongeling toch brutaal de regie over. Met een 84-finish voor een 11-darter was de break een feit, om ook een 82-finish via bulls-eye en dubbel-16 te noteren voor 1-1 in sets. Een cruciale derde set volgde, waarin het naar de vijfde en beslissende leg liep. Dobey maakte een grote fout vanaf 37 en Chisnall strafte dit genadeloos af met een 70-finish.

In tweede instantie alsnog geknakt

Deze dreun had Chisnall moeten benutten om Dobey omver te blazen. Toch drukte de nummer zeven van de wereld niet door en liet Dobey terugkomen met een 112-finish. De jongeling herpakte zich dan ook en wist toch 2-2 in sets te maken met een 64-finish via tops. Hij mocht de vijfde set ook nog eens beginnen, alleen nu wist Chisnall wel toe te slaan. Met een 180’er en een 11-finish was de break gelijk binnen en hij hield ook zijn eigen leg ondanks een maximale score van Dobey. Scorend vloog hij ook in de vierde leg weg voor 3-2 in sets en daarmee was het verschil toch gemaakt. Die snelle legs later was de zege binnen voor Chizzy, die met zijn gemiddelde van 92,88 per beurt niet al te blij zal zijn.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: