full screen background image
Rob Cross Players Championship Finals 2017 Darts PDC

Cross geeft bij zijn WK-debuut gas als het moet

Rob Cross heeft de debutantenbibbers snel weten weg te werken op het PDC World Darts Championship. De Engelsman had absoluut geen makkie aan de Japanner Seigo Asada. Hij had in de eerste set de kansen en dwong daarna twee sets een vijfde leg af. Daarin wist Cross telkens zijn klasse te tonen met flitsende legs voor de 3-0-zege met een gemiddelde van 104,12 per beurt.

Allesbeslissende leg in voorronde

Asada moest eerst een spannende voorronde afwerken met Gordon Mathers. De Australiër pakte de openingsset, alleen viel hij daarna stil. Asada ging juist steeds beter spelen met een 120- en 110-finish. In de derde set mocht hij gooien voor de wedstrijd, alleen miste twee matchdarts. Mathers brak terug en gooide er een 11-darter achteraan. Zo kwam er een allesbeslissende vijfde leg. Daarin hield Asada zijn hoofd koel en gooide 78 met twee pijlen uit voor de zege.

Twee 12-darters op rij

Voor Cross is dit ook zijn eerste wereldkampioenschap bij de PDC en in de eerste set waren de zenuwen toch goed zichtbaar. Het spel was niet zo soepel als normaal en daardoor kreeg Asada kansen. Hij miste twee pijlen vanaf 56 in de openingsleg en maakte gelijk. De vierde leg had de Japanner alleen niet in vijf beurten uit en werd gebroken. Cross begon daarna steeds beter te spelen, alleen Asada ging met hem mee. Met een 12-darter brak hij namelijk terug en gooide een 64-finish voor 1-2. Cross vond ook zijn 12-darter voor 2-2 en brak de Japanner nogmaals met een 121-finish voor de tweede 12-darter op rij.

Turbo gaat ook weer aan

Zijn gemiddelde had Voltage daardoor ook alweer opgekrikt naar 104 per beurt, maar was in de derde set even niet uit in vijf beurten. Asada brak direct met een 70-finish en hield zijn eigen leg met een 120-finish. Dat was het moment voor Cross om weer te versnellen. Hij gooide in de leg van de Japanner zeven keer triple-20 op rij. Triple-19 viel er niet in, maar met een 11-darter was de rebreak wel een feit. Er kwamen nog twee 180’ers achteraan, om van de matchdart even een potje te maken. Het zorgde ervoor dat zijn gemiddelde van ruim 107 nog wat zakte, dubbel-8 bracht Cross toch de zege.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen: