Connect with us

World Darts Championship

Dekker vloert Klaasen met ijzersterke finishes

Jan Dekker PC Finals 2017 Darts PDC

Jan Dekker heeft landgenoot Jelle Klaasen uitgeschakeld op het PDC World Darts Championship 2018. Een razendsnelle set van Klaasen werd door Dekker gecounterd door een 12-darter voor de break (1-1). Dekker wist ook de derde set te pakken door iedere finish waarvoor mocht aanleggen uit te gooien. Klaasen miste op zijn beurt zes pijlen om een vijfde set af te dwingen en Dekker pakte de zege dankzij 9 uit 14 op de dubbels. Hij speelt in de tweede ronde tegen Dimitri Van den Bergh.

The Cobra vliegt weg

Klaasen heeft een rommelig jaar achter de rug met name door de polsblessure en operatie. Daarbij moet hij dit WK een halve finale van twee jaar geleden verdedigen voor de wereldranglijst. De druk leek dan ook bij The Cobra te liggen, maar hij begon waanzinnig. De eerste leg raffelde hij weg met een 11-darter, gevolgd door een 80-finish, zijn tweede 180’er en nog een 80-finish. Dekker had ondertussen niets in te brengen. Hij kreeg vanaf 104 in de derde leg de kans, maar kon dubbel-16 niet vinden.

Dekker draait langzaam warm

Dekker had juist wel een uitstekende periode achter de rug met onder meer een kwartfinale op de Players Championship Finals. De Drent, tegenwoordig woonachtig in Friesland, had alleen te veel moeite om Klaasen scorend bij te benen. In de eerste leg van de tweede set kreeg hij wel vijf beurten. Toch leverde dat geen pijl op de dubbel op en vond Klaasen dubbel-4. Zijn eigen leg wist Dekker wel met veertien pijlen weg te werken en vond zijn eerste 180’er. Daarmee kon hij een 100-finish voor de 12-darter gooien. Het bracht hem de break, waarop Klaasen vanaf 70 niet terug kon slaan. Dubbel-8 voor de 64-finish bracht de stand dan ook naar 1-1 in sets.

Zes cruciale missers

De Nederlanders waren inmiddels aardig in evenwicht en dat vertaalde zich in een spannende derde set. Dekker opende met een 12-darter door een 128-finish en maakte Klaasen gelijk vanaf 101. Dekker kwam daar weer overheen met een 120-finish en hij mocht aanleggen vanaf 74 voor de set. Tops viel erin en zo kwam hij op een 1-2-voorsprong in sets. De vierde set ging opnieuw in evenwicht tot de vierde leg. Daarin mocht Klaasen aanleggen voor setwinst, alleen hij miste zes pijlen. Zo kwam er een zenuwslopende vijfde leg en Dekker stond klaar op 32. Klaasen gooide 118 niet uit en Dekker vond dubbel-16 met zijn eerste pijl.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018