Connect with us

World Darts Championship

Dramatisch jaar Wade eindigt in eerste ronde WK Darts

James Wade is in de eerste ronde van het PDC World Darts Championship uitgeschakeld. Keegan Brown wist het slechte spel van de top-10 speler af te straffen. Zowel de eerste als derde set gingen naar Brown, waardoor Wade flink in de problemen kwam. The Machine dwong nog wel een vijfde set af, alleen daarin bezweek hij alsnog. Brown speelt nu tegen Zoran Lerchbacher.

Allebei een slecht 2017

Voor Wade en Brown geldt allebei dat ze een erg moeilijk jaar achter de rug hebben. The Machine wist aan het einde van het seizoen nog een aantal kwartfinales te halen op televisie, maar niet met al te sterk spel. Brown werd op de Players Championship Finals nog met 6-0 gevloerd door Jermaine Wattimena. Nu kwam de voormalig wereldkampioen bij de jeugd fantastisch uit de startblokken. Hij vond bulls-eye voor een 124-finish, gevolgd door een 13-darter en een 14-darter om de set te pakken met een gemiddelde van 107 per beurt.

The Machine in grote problemen

Wade kon in de tweede set zijn eerste leg bijschrijven, nadat Brown dubbel-19 miste voor de 152-finish, maar zag de jonge landgenoot wel zijn eigen legs houden. Wade counterde met een 110-finish en in de vijfde leg was hij even zijn oude ik. Vier solide scores werden gecombineerd met een 72-finish voor de 14-darter en de set. De linkshander zette door met een directe break met een 89-finish, alleen hij werd gelijk teruggebroken met een 102-finish voor de 12-darter. Brown hield zijn eigen leg, waarop Wade zich redde met een bulls-eye 90-finish. Brown gooide echter een solide 13-darter om de derde set toch te houden.

Wade bezwijkt

In vierde set kwamen de bibbers toch in de arm van Brown. Met zijn negende pijl vond hij in de tweede leg nog wel dubbel-1, daarna liep hij achter Wade aan. De Engelsman miste bulls-eye voor de 121-finish, maar in de herkansing dwong Wade een vijfde set af. Daarin opende Brown wel met een 180’er en dubbel-4 voor 0-1. Wade hield zijn eigen leg overtuigend, maar kon in de derde leg niet breken. Daarop speelde hij een dramatische leg met scores van drie keer 60, 140, 59 en 54. Brown strafte het af via dubbel-16.

Speelschema PDC WK Darts 2018

Delen:

Meer over World Darts Championship

Kerst 2018