full screen background image

Evetts, Dolan en Jamie Lewis pakken allerlaatste WK-tickets

Ted Evetts heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van het PDC World Darts Championship 2017. De Engelsman was op de PDPA Qualifier een klasse apart. Brendan Dolan en Jamie Lewis eindigden op de tweede en derde plaats, waardoor zij naar het WK gaan in de voorronde. De Nederlanders grepen net naast de tickets.

Evetts vanaf de start subliem

De pas twintigjarige Evetts liet zich vorig jaar al eens zien op de Grand Slam of Darts en mag nu naar Alexandra Palace. Hij opende de dag tegen Darren Brown al met een gemiddelde van 106 per beurt en de gehele dag was hij eigenlijk niet bij te benen. Robbie Green werd onderweg verslagen en in de kwartfinale Jeffrey de Graaf (5-3). De halve finale tegen Chris Quantock werd zelfs 5-2, om in de finale af te rekenen met Brendan Dolan (5-1). Het brengt Super Ted naar het wereldkampioenschap, waarvoor later vanavond wordt geloot.

Twee voorrondetickets

In totaal werd er gestreden om drie plaatsen op het WK. Dolan begon het toernooi als eerste reekshoofd en hij wist tussen het geweld van heel veel jonkies rustig te blijven. Zeges op Berry van Peer, Alan Tabern en Ricky Evans bracht hem in de halve finale. Daarin overleefde hij vier matchdarts tegen Jamie Lewis en haalde de finale. Die verloor de Noord-Ier dan wel, maar in de voorronde van het WK mag hij nu spelen tegen Alan Ljubic. Lewis en Quantock streden als verliezende halve finalisten om de derde plaats. Dit duel ging met 5-3 naar de Welshman en hij staat in Alexandra Palace tegenover de Belg Kenny Neyens.

Meulenkamp laat het schieten

Van de negen Nederlanders kwamen voor Ron Meulenkamp en Jeffrey de Graaf heel dichtbij. De Graaf kreeg de kansen om in de kwartfinale tegen Evetts 4-4 te maken. Dat liet hij na en verloor. Meulenkamp maakte een zeer kostbare fout tegen Quantock in zijn kwartfinale. Bij een 4-3-voorsprong ging hij vanaf 95 niet voor de bull, maar voor triple-19. Die vond hij niet en zodoende kreeg hij geen matchdart op bulls-eye. Quantock gooide zijn finish wel uit en speelde daarna een sterke negende leg. Het aantal Nederlanders op het WK blijft dan ook steken op acht.

Delen: