full screen background image

Gurney herpakt zich net op tijd om Thornton toch te vloeren

Daryl Gurney heeft de partij tegen Robert Thornton op het PDC World Darts Championship uit het vuur weten te slepen. De Noord-Ier won de eerste zeven legs van de partij, maar één misser op dubbel-5 kantelde de hele partij. Thornton vocht terug naar 2-2 in sets en wist zijn eigen set ook te houden. Juist op het moment dat de Schot de klus kon klaren herpakte Superchin zich met een 161-finish en pakte alsnog de zege.

Zeven op een rij

Gurney kwam ijzersterk uit de startblokken en had de partij eigenlijk volledig onder controle. Met een 15-darter was de break in de eerste leg al een feit om met een 76-finish in nog geen vijf minuten de set te pakken. Een 11-darter bracht hem ook de openingsleg van de tweede set, gevolgd door een 70-finish voor een 14-darter en de break. Zonder nog een leg te hebben afgestaan werd het vanaf 87 ook 0-2 in sets en kon Thornton pas in de achtste leg van de partij een dubbel vinden.

Pardoes alles in evenwicht

Het was wel goed voor een rebreak, om daarna in de vijfde leg geen fout te maken vanaf tops. Gurney maakte vanaf 72 0-1 en leek opnieuw te gaan breken. Hij miste alleen vanaf 10 en gooide zich ook nog eens dood. Het gaf Thornton de kans om in de derde leg te breken en met een 81-finish pardoes 2-2 in sets te maken.

Opnieuw kantelt alles

De reeks van zeven legs op rij van Gurney werd gevolgd door vijf op een rij van Thornton. De Schot gooide namelijk ook nog maar een 124-finish en pakte de break. Dat wist Gurney af te stoppen door zijn tweede 180’er en de volgende maximale score was goed voor 2-2. In de vijfde leg gaf hij de Schot echter zes beurten de tijd en was het 3-2. De strijd leek gestreden, want Thornton kreeg alle tijd om 2-0 te maken. Nu miste hij twee beurten vanaf 46 en met een 161-finish boog Gurney de strijd weer om. Dubbel-1 bracht de partij naar 3-3 in sets.

Alsnog Superchin voor de zege

In de beslissende zevende set mocht Thornton beginnen, alleen door een 74-finish werd hij gelijk gebroken. Tops bracht Gurney naar machtpoint en wist mede dankzij een bouncer van The Thorn opnieuw het voortouw te pakken. De Schot kon het niet afmaken vanaf 164 en daardoor pakte Gurney de overwinning door zijn allereerste matchdart in topts te gooien. Het brengt hem met 95,43 per beurt en 50% op de dubbels naar een strijd met Mark Webster.

PDC World Darts Championship 2017: Speelschema, programma, uitslagen en statistieken

Delen: